Zavřít reklamu

Apple má snad desetitisíce různých patentů. Některé jsou opravdu zajímavé a užitečné, jiné jsou až moc futuristické a společnost je dost možná ani nikdy nepoužije. No a nakonec je tu kategorie těch nejabsurdnějších, že se až divíte, že něco takového je vůbec možné si patentovat. Do poslední kategorie rozhodně spadá i patent s číslem 20160264304, který Applu schválil americký patentový úřad. Jedná se totiž doslova o tašku.

Dobře, abychom Applu nekřivdili, nejde úplně o obyčejnou tašku, i když nějak extra výjimečná také není. Jedná se totiž o papírou tašku, která může obsahovat pevný vnitřek z běleného papíru, který je minimálně z 60% recyklovaný. Vnitřek může být navíc vyztužený, aby se záhyby tak snadno neopotřebovaly a taška se rychle nezničila. Dokonce i samotná rukojeť by měla být spletené minimálně z osmi papírových vláken a měla by mít průměr minimálně 6,5 milimetru.

Nic jiného zajímavého ale patentovaná papírová taška nabízet nebude. V podstatě je to prostě jen papírová taška, kterou dostanete i kdekoli jinde. Nicméně toto je právě jeden z těch patentů, který uvidíme (možná už vidíme) i ve skutečném světě. Apple se totiž už dlouhá léta snaží nahradit původní igelitové sáčky ve svých Apple Storech papírovou alternativou a dokonce se mu to již povedlo. Kalifornská společnost se totiž snaží být šetrná k životnímu prostředí a maximálně využívat jen obnovitelné zdroje energie, jakožto i recyklovat již použité materiály.

apple-papirova-taska
apple-paper-bag-patent

Dnes nejčtenější

.