Zavřít reklamu

USB Killer je zajímavá věcička, která dokáže zničit desktopový počítač nebo notebook v podstatě během jedné nebo několika vteřin. Dokonce se objevil i v populárním seriálu Mr. Robot. Pokud někoho opravdu nemáte rádi, pak stačí nechat tento na první pohled nevinně se tvářící USB „flashdisk“ na jeho stole a pak už jen čekat, až bude nedávat, že jeho počítač je mrtvý.

Uvnitř USB Killer totiž nenajdete flash paměť, ale řadu kondenzátorů, které se po připojení do USB nabíjí a během chviličky vyšlou všechnu svou kapacitu do počítače, přičemž se poškodí základní deska, která je tak poté v podstatě na vyhození. Dokonalý příklad okamžitého zničení můžete vidět na videu níže od EverythingApplePro.

YouTuber se ale stejnou metodu rozhodl vyzkoušet i na novém iPhonu 7, kdy USB Killer můžete do Lightningu připojit za pomocí redukce, kterou pořídíte na apple.com/cz. Kupodivu ale telefon od Applu přežil, a to dokonce i poté, co k němu byl USB Killer připojený několik minut. Tak se to alespoň na první pohled zdálo, ale poté se ukázalo, že iPhone už není možné nabíjet. Lightning port byl tak zkrátka poškozený.

EverythingApplePro vyzkoušel připojit zákeřný USB „flashdisk“ i k nejnovějšímu Galaxy Note 7, což je jeden z nejnebezpečnějších telefonů za polsední dobu. Kupodivu se ale novince od Samsungu vůbec nic nestalo. Dokonce i po použití USB Killeru fungovalo na rozdíl od iPhonu nabíjení.

usb-killer-iphone-7-fb

Dnes nejčtenější

.