Zavřít reklamu

Samsung získal Viv, AI platformu, za jejímž vývojem stojí tým, tvořený spolutvůrcem Siri Dagem Kittlausem a několika bývalými inženýry z Applu. Poprvé o tom informoval web TechCrunch ve středu večer.

Viv je zajímavým, futuristickým kouskem umělé inteligence, jehož autoři slibují vytvořit odpovídající konkurenci k Siri od Applu. Ta je ale stále více vylepšována, jak můžeme vidět například v iOS 10. Viv je však od základů navržena tak, aby zvládla to, na co konkurenční „asistentky“ nestačí.

Jako rychlý příklad uvádí Dag Kittlaus, jeden z tvůrců Viv, její schopnost odpovědět na otázky ve stylu „Najdi mi let do Dallasu s většími sedadly“ nebo „Jaké je počasí v okolí Super Bowlu?“. Působivá je rovněž informace o tom, že Viv je navržena tak, aby si poradila i s otázkami, na které původně nebyla naprogramována.

„Čím víc se Viv budete ptát, tím lépe vás bude znát,“ uvedl Kittlaus. „Siri byla první kapitolou. Nyní se zdá, že přichází nový věk internetu. Viv bude něčí skutečně velkým,“ dodal. Tvůrci Viv tvrdí, že jimi vytvořená umělá inteligence si v podstatě dokáže „sama psát“ kód pro plnění nových úkolů – tedy že se software „tvoří sám“. Velmi jednoduše řečeno to funguje tak, že Viv pochopí záměr uživatele a je schopná vytvářet programy, díky kterým bude úkoly zpracovávat průběžně. V souvislosti s umělou inteligencí se jedná o naprostou novinku.

Viv by mohla eliminovat to, jak se Samsung ve věci umělé inteligence musí spoléhat na Google, a připravit tak společnosti půdu pro zavádění vlastní AI do svého hardwaru.

viv_global-brain

Zdroj: bgr.com

Dnes nejčtenější

.