Zavřít reklamu

Apple nedávno začal vývojářům nabízet příležitost koupit si reklamu ve výsledcích vyhledávání v App Storu na iOS, a tím pádem i více zviditelnit své aplikace. Americkým uživatelům se již začaly objevovat první reklamy. Je ale výsledek dostatečně uspokojivý jak pro vývojáře, tak i pro uživatele?

Teoreticky by se měly zobrazovat především reklamy na aplikace menších vývojářů, aby měly možnost dostat se k co nejširšímu publiku a mohly lépe soupeřit se skutečnými giganty na poli softwaru pro iOS. První výsledky však nepůsobí příliš povzbudivě.

Například při vyhledávání Pokémon Go se redaktorům magazínu 9to5Mac zobrazila reklama na aplikaci Catch ém, která myšlenku Pokémon Go spíše kopíruje, než aby vnášela do hry něco nového. I v dalších výsledcích se ukazují aplikace, které svou známější konkurenci spíše vykrádají. O tom, že Apple reklamy v rámci App Storu chystá, informoval již letos v létě.

Apple podle svého vlastního vyjádření v současné době podniká kroky k tomu, aby uživatelům mohl poskytovat relevantnější výsledky a zároveň zachoval respekt k jeho soukromí. Jaká úroveň kontroly se však skutečně v praxi odehrává, není jisté. Vývojářům, kteří o propagaci ve výsledcích vyhledávání mají zájem, nabízí Apple do začátku stodolarový kredit, aby měli možnost vyzkoušet si, zda placená propagace funguje či nikoliv.

 

apple-store-reklama-fb

Zdroj: 9to5Mac.com

Dnes nejčtenější

.