Zavřít reklamu

Minulý měsíc se na webu objevily zprávy o tom, že by se mohlo, kdesi v zákulisí, probírat případné odkoupení sociální sítě Twitter. Na základě těchto dohadů vzrostly akcie Twitteru o více než 20%, jelikož se s akvizicí skloňovaly jména jako Apple, Google, Disney a další. Údajně se mělo o nákupu jednat velice horlivě, jelikož mělo být vše vyřízeno do konce roku. Jak se dnes ale ukázalo, ani Apple, ani Google a ani Disney o Twitter zájem nemají. A akcie padají.

S novými informacemi přišel server Recode, podle jejichž zdroje má Twitter smůlu pokud očekává, že za nimi někdo z těchto velkých společností přijde. Apple to prý rozhodně nebude, jelikož sociální síť není něčím, v čem by společnost plánovala expandovat. Google o něčem podobným prý uvažoval, ale všechny návrhy jsou již údajně smeteny ze stolu a nic se konat nebude. Společnost Disney z příprav také nakonec vycouvala.

Hlavní postavou celé akvizice by tak měla být americká firma specializující se na cloudová řešení – Salesforce. Ale ani oni zatím nechtějí vydávat žádné oficiální prohlášení a podpořit či vyvrátit tak poslední spekulace. Twitter by chtěl prodej dokonat do zveřejnění svých finančních výsledků, které bude 27. října. Už to by mělo být jakýmsi varovným signálem, že něco není příliš v pořádku. V posledních dvou letech tato sociální síť marně bojuje s pokusem nalákat více nových uživatelů. Zatímco konkurenční sociální sítě (Snapchat, Facebook) rostou, Twitter stagnuje.

twitter-stock
twitter_fb

Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.