Zavřít reklamu

iPhone 5 představený před pěti lety je dnes vůbec nejstarším zařízením, na které je možné nainstalovat nový iOS 10. A tak se tak nějak očekává, že právě na tomto zařízení bude nejnovější aktualizace systému nejpomalejší, protože má zkrátka nejslabší komponenty. Prvním systémem, který iPhone 5 podporoval, iOS 6, který je dodnes označovaný jako nejlepší iOS všech dob, ale opravdu se tolik liší rychlost iPhonu 5 s iOS 6 a iOS 10? To se rozhodl otestovat YouTuber EverythingApplePro.

Vzal totiž hned pět iPhonů 5 se všemi operačními systémy, které podporuje, tudíž s iOS 6, iOS 7, iOS 8, iOS 9 a nakonec s nejnovějším iOS 10. Všechna zařízeni porovnal mezi sebou a my se tak můžeme podívat, se kterým systémem je (nebo byl) iPhone 5 nejsvižnější.

V mnoha testech vede původní iOS 6, se kterým se iPhone 5 nejrychleji zapíná, vyvolává přepínač aplikací, spouští aplikace jako Počasí, iTunes, Zprávy, Telefon, Hudba a dokonce i nejrychleji načte stránku v Safari.

Špatně si ale nevede ani nejnovější iOS 10. I když byl v několika testech posledních, v jiných zase kraloval a například takové animace jsou na nejnovějším systémů vůbec nejsvižnější. iOS 10 také vyhrával v několika benchmarcích a jeho nová Siri reagovala v podstatě nejrychleji, zatímco Siri na iOS 6 byla neuvěřitelně pomalá.

Na konec tak můžeme říct, že iPhone 5 zvládá všechny verze systému v podstatě dobře a více méně i podobně. Na celé porovnání se můžete mrknout na videu níže.

iphone-5-ios-6-ios-10-fb-2

Dnes nejčtenější

.