Zavřít reklamu

A je to opět tady. Další týden, další zpráva o tom, jak nový Samsung Galaxy Note 7 někomu pořádně zkomplikoval život. Tentokrát to neodnesl žádný byt, ani dům, ani automobil, ale o to byl celý problém ještě závažnější. Nový Note 7 totiž vzplanul na palubě letadla, které dělilo jen několik málo minut od vzlétnutí. Podle nejaktuálnějších informací se letadlo připravovalo k opuštění své gate a připravovalo se na rollování po runwayi. Díky vzplanutí telefonu museli být všichni cestující evakuování. Zpráva je o to smutnější, že se celý incident stal již „opravenému“ modelu.

Let z Louisville do Baltimoru byl kvůli této nehodě opožděn o několik hodin. Podle očitých svědků začal mobilní telefon podezřele doutnat a následně shořel. Tento kus byl ovšem majiteli telefonu vyměněn 21. září a podle všech informací měl být v pořádku. V telefonu svítila zelená ikonka baterie, která značí vyměněný/opravený kus, který by již neměl mít problémy. Jak se ovšem ukázalo (a nebylo to poprvé), ani opravené telefony nejsou zcela bezpečné.

Majitel telefonu jej údajně před odletem vypnul tak, jak jej žádali stewardky na palubě letadla. Vypnutý telefon si vložil do kapsy a ten následně začal podivně doutnat. Následně pustil telefon na zem. Jeden z cestujících vypověděl, že se telefon tak rozžhavil, že propálil koberec na podlaze a poničil samotnou podlahu paluby letadla. Podle majitele telefonu byl Note 7 nabitý zhruba z 80%. Celá situace se začíná Samsungu vymykat z rukou čím dál tím více. Jak je vidět, svolávací akce, která společnost stála již miliony dolarů, nepomáhá.

Vyjádření společnosti Samsung: „Dokud se nám nepodaří postižený telefon získat a prověřit, tak nemůžeme potvrdit, že tento incident způsobil nový Note7. Spolupracujeme ale s úřady i leteckou společností Southwest, abychom zařízení získali co nejdříve. Jakmile přístroj prověříme, poskytneme další informace.“

explodedgalaxynote7-800x533

Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.