Zavřít reklamu

Zhruba dva měsíce zpátky jsme psali o tom, jak si Apple patentoval speciální Touch ID, které bude fungovat po celém displeji telefonu. Původní článek si můžete přečíst zde. Podle původního plánu se měla v displeji nacházet speciální vrstva, která by umožňovala snímání otisků prstů. Dnes však Apple získal další patent, který také řeší senzor pro otisk prstů, který se bude nacházet na ploše displeje telefonu. Technologie je to ovšem trochu jiná. A je to právě toto řešení, které by se mohlo poprvé ukázat již za rok, v iPhonu 8.

Patent s názvem „Capacitive fingerprint sensor including an electrostatic lens“ má číslo 9 460 332 a celé jeho znění si můžete přečíst zde. Patentová žádost byla podána 9. září 2014, trvalo to tedy více než 2 roky, než společnost patent opravdu získala. Právě tento patent má umožnit vznik hlavního prvků v iPhonu 8, tj. kompletně bezrámečkového displeje, který bude roztažen přes celou čelní část telefonu. Vzhledem k implementaci Touch ID do displeje tak nebude potřeba Home Button, takže se uvolní prostor pro ještě větší displej.

Patent počítá s technologií, na základě které bude pod dotykovou vrstvou displeje umístěn speciální senzor, který bude snímat signál pocházející z dotykové části displeje. V dotykovém panelu pak budou umístěny speciální elektrostatické čočky, které pomohou vstupní signál usměrňovat a nedojde tak k jeho deformaci. Pokud nechcete procházet detailní popis v samotném patentu, ale problematika vás opravdu zajímá, kvalitní přepis najdete zde.

iphone-8-no-home-button-fb

Zdroj: Appleinsider

Dnes nejčtenější

.