Zavřít reklamu

Vypadá to, že se nám tu začínají objevovat poměrně protichůdné informace. Není to tak dávno, co jsme psali o tom, že Apple nařídil nadvýrobu komponent pro Apple Watch, jelikož očekává nebývalý zájem – zejména o druhou generaci s názvem Series 2. Produkce měla být zvýšena až o 30%. Dnes se ovšem ozval sám Ming-Chi Kuo z KGI Securities, který také přispěl svým názorem. Dle něj ovšem Apple zaznamená meziroční pokles prodejů v segmentu chytrých hodinek, a to poměrně podstatný. Vzhledem k jeho přesnosti a spolehlivosti by si měl možná Apple dát pozor.

Ming-Chi Kuo sepsal nový report, ve kterém reflektuje pozici chytrých hodinek od Applu na trhu. Je to totiž rok a půl, co jsou Apple Watch v prodeji a je to 14 dní, co Apple představil druhou generaci, která je ve všech ohledech lepší než ta předchozí. To ovšem není zárukou toho, že se budou prodávat stejně dobře, jako model předchozí, naopak. Dle analytika může Apple očekávat meziroční pokles prodejů v rozmezí 15-25%. Důvodů pro tento úpadek má být hned několik.

V první řadě Kuo zmiňuje absenci nějaké zásadní aplikace, která by k nákupu hodinek nutila. Dalším problémem je stále slabá baterie, ačkoliv se letos Apple polepšil, a kapacitu baterie zvětšil. Pak tu stále máme závislost na iPhonu, která ovšem také není již tak svazující, jako to bylo v předchozí generaci. No a nakonec obecná uživatelská přívětivost, z hlediska dotykového zařízení velikosti chytrých hodinek.

Zajímavostí je, že si Kuo nemyslí, že by aktualizovaná první generace nějak výrazněji ovlivnila celková prodejní čísla. O tom, jak se nové Apple Watch povedly, si můžete přečíst například zde, v našem shrnutí prvních zahraničních recenzí.

apple-watch-2

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.