Zavřít reklamu

iPhonu 7 leckdo ještě před jeho vydáním předpovídal pověst „nudného“ telefonu, který ničím nepřekvapí. Podle odhadů se taky neměl příliš dobře prodávat, alespoň ve srovnání se svým předchůdcem. Ale kde je pravda?

iPhone 7 asi prodejní rekordy lámat nebude, jde však na odbyt o poznání lépe, než se původně předpovídalo. Již teď se prodeje „sedmičky“ blíží rekordním prodejům jeho předchůdce. Apple zatím potřebné údaje nezveřejnil, s grafy se však vytasila společnost Localytics.

Ta podrobila analýze data o prodejích za první dva týdny od vydání iPhonu 7 a výsledky jsou rozhodně velice zajímavé. Zdá se totiž, že se „nudný“ iPhone 7 prodává dokonce lépe než iPhone 6s – minimálně v prvních dvou týdnech.

Celkový podíl iPhonu 7 a iPhonu 7 Plus na trhu podle Localytics dosáhl 3,6%. U iPhonu 7 se jedná o 2,7-procentní podíl, u „Plus“ modelu se jedná o nárůst z 0,2% na 0,9%.

iphone-7-iphone-6s-market-share-localytics-1

 

iphone-7-iphone-6s-sales-two-weeks-localytics-1
 Pro srovnání – v roce 2014 činil podíl na trhu iPhonu 6 a iPhonu 6 Plus 4%.

Pochopitelně se jedná pouze o čísla, v úvahu je potřeba vzít plno dalších faktorů, včetně toho, že trh se smartphony se zkrátka rok od roku mění. A v druhé řadě – nejedná se o čísla od Applu. A jedině Apple nejlépe ví, kolik přesně iPhonů se momentálně používá a jaké procento z toho tvoří „sedmičky“. Rozhodně to ale napovídá, že se v Applu mohou radovat z toho, jak velký úspěch letos iPhone 7 zaznamenal.

iphone-7-vs-iphone-6s-fb

Dnes nejčtenější

.