Zavřít reklamu

Minulý týden jste si u nás mohli přečíst recenzi na hliníkové stojánky od Hoco. Dnes se posuneme na trochu jinou úroveň, protože se nám do redakce dostal stojan pro iPhone nebo kterýkoli jiný telefon ve velikosti od iPhonu 4 až po iPhone 7 Plus. Stojan můžete připnout například na stůl a telefon tak bude ve vzduchu před vámi přesně v takové poloze, jakou si nastavíte.

Stojan se skládá jen ze dvou částí. První je samotný utahovák, který přichytíte ke kraji stolu, s flexibilní tyči, na kterou se připne druhá část, což je držák pro iPhone. Ten je možné roztáhnout, díky čemuž dokáže sevřít i větší telefon. Držák je uvnitř potažený gumou, a tak se v něm telefon nepoškrábe a poměrně snadno se do něho vsazuje a následně vyndavá.

Jako dobrou vlastnost vidím, že držák je možné díky kloubu nastavit přesně do takové polohy, jak potřebujete. Stejně tak lze různě ohýbat i tyč, kterou když upevníte do nějaké polohy, tak v ní samozřejmě zůstane. Menší problém nastane, když si všechno nastavíte do správné polohy a až potom vložíte iPhone do držáku. Tyč totiž vahou iPhonu okamžitě klesne o několik centimetrů dolů a je nutné nastavovat znovu. Poté ale již drží na místě bez problému.

Co se týče celkové kvality produkty, tak bych jí charakterizoval jako uspokojivá. Tyč drží telefon přesně v poloze, do jaké si jí nastavíte, i když je potřeba si s ní chvíli hrát, než dosáhnete kýženého výsledku. Samotný utahovák drží u stolu také bez sebemenšího zaváhání. Menší problém ale nastane, když se rozhodnete telefon na tyči ovládat. Jednou rukou to totiž možné opravdu není, protože iPhone se na tyči pohupuje. Párkrát kliknout není problém, ale psát na klávesnici je takřka nemožné. Je tedy nutné si iPhone přidržet druhou rukou, tudíž ve výsledku je to jako kdybyste drželi iPhone normálně v ruce.

Možná si říkáte, k čemu takový držák vůbec dobrý a jestli má smysl jej pořizovat. Pro někoho je skutečně k ničemu, ale pro jiné to bude skvělý doplněk například do postele, kdy chcete na iPhonu sledovat film, ale nechcete telefon neustále držet v ruce. Stejně tak se může hodit nějak do kuchyně, kdy si jen připnete utahovák ke straně linky a do držáku připevníte iPhone, na kterém budete mít například recept nebo cokoli jiného.

Resumé

Pokud často sledujete filmy v posteli, vaříte nebo prostě jen na některém místě (například v práci) chcete mít iPhone v úrovni očí, pak je Hoco CA10 určitě pro vás. V současné době naleznete na trhu spoustu stejných a mnohdy i levnějších držáků, ale osobně bych se bál, že nebudou tak pevně a neudrží tak iPhone přesně v té poloze, v jaké chcete a budou jednoduše padat. U Hoco CA10 mohu potvrdit, že skutečně drží svou polohu, a to na všech a místech a klidně i celou noc. Jen je potřeba si jej vždy přesně nastavit.

  • Stojan pro iPhone Hoco CA10 si můžete zakoupit na e-shopu iPouzdro.cz nebo přímo v pražské prodejně iPouzdro.cz – Vyšehradská 27, Praha 2
iPouzdro prodejna
hoco-ca10-stojan-pro-iphone-fb

Dnes nejčtenější

.