Zavřít reklamu

To si takhle objednáte zcela nový iPhone 7 za několik desítek tisíc a čekáte na něj s pocitem, že máte minimálně na rok telefon, u kterého nebudete muset řešit žádný problém a bude šlapat jako švýcarské hodinky. Jenže když vám jej doručovací služba přiveze a vy jej nedočkavě rozbalíte, zjistíte, že jste si snad objednali vybuchující Galaxy Note 7, protože iPhone včetně krabičky je celý ohořelý. Přesně takový případ se stal jednomu američanovi, který si objednal matně černý iPhone 7 ve 128GB variantě až před práh svých dveří.

Někoho by teď mohlo napadnout, že Apple okopíroval tu nejhorší vlastnosti Samsungu Galaxy Note 7, kterou mohl, tedy vybuchující baterie, ale není tomu tak. iPhone 7 spolupracovníka uživatele „kroopthesnoop“ z redditu, který zážitek a fotografie sdílel, totiž nezačal hořet při nabíjení, ale už v krabičce při převozu kurýrní službou. Domu mu tak dorazil už zničený telefon včetně roztrhané krabičky. Balení (myšleno to obyčejné od doručovací služby, ne originální krabička) však bylo nepoškozené, tudíž na první pohled nic nepoznal. Je tak dost možné, že přepravní služba nezacházela s iPhonem opatrně nebo jej nechala dlouho na přímém Slunci či cokoli jiného.

Samozřejmě může jít i o chybu samotného iPhonu, ale vypadá to skutečně na ojedinělý případ, nikoli na problém, kterým trpí telefony od Samsungu. Apple totiž k dnešnímu dni už prodal několik milionů iPhonů 7 a nikdo jiný si na nic podobného nestěžoval, zatímco u Samsungu byl problém tak rozsáhlý, že společnost musela všechny Note 7 stáhnout z prodeje a ty prodané si vyžádat od majitelů zpět se slibem, že brzy dostanou nový a hlavně nezávadný kus, což se taky moc nepovedlo, protože i nové kusy se přehřívají, rychle vybíjejí a dokonce i opět bouchají.

Reddit uživatel svůj příspěvek po čase aktualizoval a dodal, že Apple jej již okamžitě kontaktoval, vyžádal si kontakt na jeho spolupracovníka, který poškozený iPhone obdržel a do hodiny od zveřejnění příspěvku jej kontaktoval s informací, že již spolupracuje s operátorem AT&T, u kterého byl telefon objednaný, a okamžitě mu bude zaslán nový kus.

iphone-7-vybuch-fb

Dnes nejčtenější

.