Zavřít reklamu

Společnost Xiaomi je spoustě lidem velice dobře známá. V jejím čele stojí prostořeký ředitel, který si myslí, že vede tu nejlepší společnost na světě, která inovuje jako nikdo jiný. Však historie společnosti je protkaná kontroverzemi, týkajících se kopírování všeho možného od Applu. Počínaje telefony, notebooky, příslušenství a tak dále.

Není to tak dávno co jsme psali o tom, že se Xiaomi podařilo vyslat do světa svůj telefon s duální kamerou a jakýmsi způsobem tak vlastně předstihli Apple. Dnes tu máme velice podobnou situaci. Společnost totiž vydala telefon, který obsahuje ultrazvukovou čtečku otisku prstů. Tu by měl iPhone dostat za rok.

Tato pokročilá funkce se dostane do nových smartphonů Mi 5s a Mi 5s Plus (jaká to shoda schématu pojmenování). Společnost jí prezentuje jako „ultrazvukovou čtečku otisku prstů“ a oproti konvenční verzi by měla být daleko rychlejší a ještě o kus přesnější. V praxi by to mělo znamenat, že bude zařízení schopné rozpoznat špinavé či mokré prsty. Rozlišovací schopnosti senzoru by měly být podstatně lepší, než jsou v současných telefonech.

Níže se můžete podívat na krátké video, kde je technologie blíže popsána. Kromě vylepšeného otisku prstů přichází nová generace telefonů také s vylepšeným hardwarem a fotoaparátem. Vzhledem k nízké ceně se bude opět jednat o obrovský hit (zejména v Číně).

https://youtu.be/26Anr43MbJg

xiaomi-mi-5s-1340x754-780x439

Zdroj: CultOfMac

Dnes nejčtenější

.