Zavřít reklamu

MacBook Air, stejně tak jako model Pro, jsou na trhu už dlouhou dobu. Za těch několik mnoho let se objevilo nespočet modelů od jiných výrobců, kteří chtěli také svůj vlastní „Mac“ a snažili se přijít s něčím podobným. Ať už se jedná o prachsprosté kopie, nebo prostě a jednoduše dobře postavené notebooky. Do zástupu těchto notebookových vyzyvatelů se nyní postaví i Google, který plánuje uvedení svého nového produktu Google Pixel laptop, který bude pohánět vlastní operační systém Andromeda, který by měl mít několik zajímavých prvků převzatých z Maců (vibrační trackpad) a který má být hlavním konkurentem pro Air. 

Google plánuje celkovou produktovou ofenzivu v rámci řady Pixel. Měly by přijít Pixel telefony, Pixel notebooky a ještě ke všemu nový operační systém Andromeda. Co se notebooků týče, jejich uvedení by mělo proběhnout během podzimu příštího roku. Hlavním cílem pro všechny produkty z řady Pixel bude přímá konkurence od Applu, tj. telefony a notebooky. Stejně tak chce Google zatraktivnit operační systém Andromeda, který by měl být pro uživatele velice zajímavou volbou.

Jak již bylo zmíněno výše, notebook z řady Pixel by měl spatřit světlo světa někdy v průběhu třetího kvartálu 2017. Poběží na něm operační systém Andromeda, který má být naprosto odlišný od Androidu nebo Chrome OS. Co se specifikací laptopu s kódovým označením „Bison“ týče, měl by dostat 12,3″ obrazovku se zatím neupřesněným rozlišením, v srdci by měl být buď Intel i5, nebo M3 procesor a celé zařízení by mělo být velice tenké. Vnitřní paměť se očekává mezi 32 a 128GB, 8 a 16GB RAM, čtečku otisku prstů, dva USB-C porty, podporu pro stylus a další standardní konektivitu. Výdrž baterie by se měla pohybovat kolem 10 hodin.

Mezi další zajímavé prvky notebooku bude patřit podsvícená klávesnice, která je dnes už naštěstí standardem v takovýchto strojích, a skleněný trackpad s haptickou odezvou. Toto všechno by mělo být nacpáno do stroje, jehož profil nepřesáhne 10 milimetrů. Uvidíme tedy, jak se Googlu tento atak na Apple a jeho produkty podaří.

google-pixe-chromebook-fb

Zdroj: CultOfMac

Dnes nejčtenější

.