Zavřít reklamu

Společnost Walt Disney podle agentury Bloomberg jedná se svými finančními poradci o nabídce na koupi sociální sítě Twitter Inc. V současné době je věc ve fázi posuzování hodnoty společnosti a sestavování nabídky. Twitter údajně zahájil již před měsíci jednání se společnostmi, mezi které patří například Alphabet, tedy společnost pod kterou patří Google.

Twitter by měl dostat nabídky od jednotlivých společností již během následujících týdnů. Prodej zvažuje společnost rok poté, co se do jejího čela vrátil Jack Dorsey, který je také členem správní rady Walt Disney. Twitter má zásadní problém v tom, že stále nedokázal vytěžit finance z reklam tak, jak by si zástupci společnosti představovali a nedaří se mu ani získávat nové klienty v takové míře, v jaké si představuje.

Společnost se od svého vzniku potýká s problémem jak monetizovat svoji sociální síť. Ve druhém čtvrtletí letošního roku zaznamenal Twitter o 20% vyšší tržby než za stejné období v loňském roce, i tak však tržby představují pouze 602 milionů dolarů, což je na poměry obrovské společnosti poměrně malá částka. Navíc se bavíme o tržbě, nikoli zisku. Nějakou tu dobu se Twitter také nemohl přihlásit o slovo s prohlášením o počtu uživatelů, ten se totiž výrazně nemění a stále zůstává na hranici 300 milionů.

twitter_fb

Dnes nejčtenější

.