Zavřít reklamu

Neuběhl ještě ani měsíc od představení poslední generace Apple Watch a už jsou tu nové spekulace díky nedávno schválenému patentu. V nových Apple Watch Series 2 se toho po vzhledové a funkční stránce moc nezměnilo. To by ale mohlo být díky novému patentu společnosti Apple v budoucích letech jinak. Třetí generace chytrých hodinek by totiž mohla přinést jiný způsob nabíjení – přes svou digitální korunku.

Podle patentu, který Apple nazval „Connector-free magnetic charger/winder,“ by se měly další chytré hodinky nabíjet přes svou digitální korunku. Patent popisuje, jak by Apple k nabíjení použil bezkontaktní nemagnetický materiál, externí nabíjecí mechanizmus, který by byl připojen k hodinkám, nebo způsob navíjení cívky uvnitř zařízení pomocí magnetu.

Z patentu vyplývá, že bezkontaktní metoda pro poskytování energie součástce, která je umístěna uvnitř elektronického zařízení a má své tělo alespoň částečně z nemagnetického materiálu, zahrnuje:
1) „Magnetické spojení točivého magnetického pole a generátoru náboje umístěného v rámci pouzdra. Alespoň některé z rotujících magnetických polí musí procházet skrze nemagnetickou část těla zařízení.“
2) „Generování množství náboje v souladu se spojením otočných magnetických polí.“
3) „Dodávání alespoň části energie do zařízení.“

K druhé metodě je potřeba:
1) „Generátor náboje v samotném zařízení.“
2) „Část magneticky přitažlivá a otočně připojená ke generátoru náboje, která by se byla schopna otáčet v závislosti na působení vnějšího rotačního magnetického pole, přičemž by generátor náboje vytvářel energii, když by se magneticky přitažlivá část otáčela.“

Poslední je způsob přes vinutí cívky v těle zařízení, přičemž by byla cívka magnetickou přitažlivostí připojena k magnetu vně zařízení. Magnetem vně těla je potřeba rotovat, čímž se bude navíjet cívka uvnitř zařízení z první délky na délku druhou, přičemž druhá délka musí být kratší.

Podle posledních zpráv na globálním trhu Apple Watch v segmentu chytrých hodinek dominují, čímž se stávají nejpopulárnějšími chytrými hodinkami na světě. Můžeme jen hádat,  co za obrovskou úspěšností hodinek stojí. Zda je tak kvůli sledování aktivity, okamžitým notifikacím přímo na zápěstí nebo jednoduše kvůli tomu, že mají na sobě hodinky logo Applu.

apple-watch-digital-crown-fb

Zdroj: idropnews

Dnes nejčtenější

.