Zavřít reklamu

O iPhonu v barevné variantě Jet Black se píše více než o těch ostatních. Nová barevná varianta, která budí kontroverze, je také hlavním zdrojem několika problémů, které se v posledních dnech prodraly na povrch. Původně se jednalo o velice žádanou barevnou variantu, což způsobilo, že byl těchto telefonů nedostatek a tvořily se na ně poměrně dlouhé fronty a pořadníky. Minulý týden přišla zpráva, že Apple dostupnost Jet Black iPhonů vyřešil a čekací období se výrazně zkrátí. Dnes tu máme ovšem další zprávu týkající se tohoto krásného, ačkoliv velice málo odolného telefonu. 

Hlavní důvod, proč bude Jet Black iPhonů málo, jsou problémy spojené s výrobou. Tato barevná varianta je natolik náročná na výrobu, že výslednou kontrolou kvality neprojde až 40% kusů, které se musí následně znovu předělávat a opravovat, což je velice časově náročné. Podle Applu je vysoce lesklého vzhledu dosaženo pomocí precizní, devítistupňové anodizace (eloxování) a mnohonásobného leštění.

Nedostupnost tedy není dána pouze tím, že by byl Jet Black iPhone tak nesmírně moc populární, ale projevily se do ní také výrobní nedostatky. Situace by se měla postupně zlepšovat, avšak ještě nějakou dobu omezená dostupnost potrvá. Bude tedy velice zajímavé sledovat, zda-li Apple tuto barevnou variantu zachová i za rok, nebo jí potichu odstraní, vzhledem ke všem problémům, které s ní jsou spojené.

iphone-7-camera-fotoaparat-fb

Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.