Zavřít reklamu

Zahájení prodejů nového iPhonu 7 doprovází značné problémy a chaos. Nejprve vše začalo tím, že se specifické modely podařilo vyprodat zhruba 20 minut po zahájení prodejů. Zejména se jednalo o modely Jet Black, které v jednu chvíli existovaly pouze jako jakýsi mýtus, jelikož nikde nebyly k dispozici. Tato situace se ovšem velice rychle vyřešila a lidé, kteří měli své telefony dostat na přelomu října a listopadu, je začali dostávat již tento týden. Problémy s dostupností se tak lepší, uvidíme jak budou vypadat prodeje u nás, které začaly o dnešní půlnoci. Vylepšením dostupnosti však není všem problémům konec. Uživatelé v USA si stěžují, že jejich nové iPhony létají po světě, ale k nim se jim nějak nechce. 

Představte si situaci, kdy jste si právě objednal(a) nový iPhone 7. Platba proběhla a dodání má být v následujících 14 dnech. Po dokončení objednávky dostanete tracking number, díky kterému můžete sledovat pohyb vašeho telefonu po světě. Balík s vaším novým telefonem započal cestu v Číně, postupně vystřídá 3 různá překladiště, následně se objeví v Korei a po několika dnech vidíte, že je balík ve vaší zemi. Čekáte tedy na hovor ohledně doručení, ale žádný nepřijde. Když se pak znovu podíváte na tracking, zjistíte že je balík s telefonem fuč. Třeba v Hong Kongu. Právě toto se děje mnohým zákazníkům, kteří si na takovýto problém začínají hlasitě stěžovat.

https://twitter.com/callmesailor/status/778722731227357184?ref_src=twsrc%5Etfw

Na Twitteru se začínají objevovat zmatení zákazníci, jejichž telefon procestoval půlku světa, ale jaksi se nedostal ke svému novému majiteli. Jeden z uživatelů popisuje, jak sledoval cestu svého telefonu, který si projel trasu Čína-Aljaška-Čína-Japonsko-Kentucky. Až po této cestě kolem světa byl doručen majiteli v New Yorku. Podobnou zkušenost má mnoho dalších zákazníků. Některé podobné chyby jsou až absurdní a dle informací z webu to vypadá, že telefon cestuje napříč kontinenty v rámci několika hodin. Pravděpodobně se tedy jedná o chybu v systému, ačkoliv vícedenní zpoždění naznačuje, že některé telefony opravdu mohly absolvovat cestu kolem světa. Podle posledních informací začínají tyto problémy pomalu ale jistě mizet. Pokud máte někdo také takovouto zkušenost, určitě se s námi podělte v diskuzi!

iphone-7-ups-tracking

https://twitter.com/minton/status/778641582383771650?ref_src=twsrc%5Etfw

Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.