Zavřít reklamu

Apple včera vydal první betaverzi mobilního operačního systému iOS 10.1, která je nyní dostupná pro všechny vývojáře. Druhá iterace nového iOS 10 přináší několik vylepšení a opravuje některé prvky zabezpečení. Největším tahákem iOS 10.1., je ovšem nový režim fotoaparátu na focení portrétů, který je ale připravený pouze pro majitele iPhonu 7 Plus. Pokud nový iPhone 7 Plus máte, nebo se na něj chystáte a nechcete čekat, až nová verze iOS 10 vyjde oficiálně, máme pro vás návod, jak jednoduše novou betu stáhnout – a to i bez vývojářského účtu. 

Způsobů, jakým se k betě iOS 10.1 je několik. Buď jste vývojář a přístup k nové verzi iOS máte automaticky. Nebo jste členem beta programu a přístup k betě máte také. Je velice pravděpodobné, že Apple opět vydá tuto verzi iOS do otevřené bety, takže by za pár dní mohli začít testovat úplně všichni, ale pokud chcete hned, na videu níže se můžete podívat na podrobný návod (návod začíná v čase 8:20). Celý postup je velice jednoduchý, zabere několik minut a nepotřebujete k tomu PC. Vše se dělá jen v prostředí telefonu. Pokud nechcete sledovat zdlouhavé video, skvělý sepsaný návod najdete zde.

iOS 10.1 přináší nový portrétový režim na focení, který funguje na novém iPhone 7 Plus, který má k dispozici dvě kamery, které jsou pro tuto funkci nezbytné. O této novince, kterou velice podrobně popisoval Phil Shiller na Keynote, jsme psali například zde. Pokud si tedy zítra půjdete pro nový iPhone 7 Plus, který se zítra (23.9.) začne v ČR prodávat, rozhodně novou verzi iOS zkuste.

iphone-7-plus-dual-camera-fb

Zdroj: BGR

Dnes nejčtenější

.