Zavřít reklamu

Včera odpoledne ze na internetu objevila velice zajímavá informace a to, že by se mělo schylovat k velice zvláštnímu obchodu. Apple měl údajně v hledáčku britskou automobilku McLaren a plánoval buď kompletní převzetí, nebo obrovskou strategickou investici, která by z Applu dělala majoritního vlastníka ve společnosti. Tato zpráva by se obvykle jevila jako hoax, jelikož přišla z čista jasna a celá je taková zvláštně nepravděpodobná. Přišli s ní ovšem přední zahraniční média jako New York Times nebo Financial Times, tudíž se začala brát vážně. Jak se ale ukázalo, pravda to nakonec není. 

Hlavním cílem Applu, který by touto akvizicí společnost sledovala, měl být přístup k mnoha patentům z automobilového průmyslu, které společnost McLaren vlastní. Dále by pak mohlo jít o automobilku, která by Applu posloužila jako platforma k tomu, aby mohla vyslat do světa svou nadstavbu autonomního řízení, na které se nyní pracuje – poté, co projekt Apple Car prošel kompletním restartem. Dalším zajímavým bonusem by samozřejmě byl přístup ke všem těm talentovaným inženýrům a technikům, které pro McLaren v Anglii pracují. Operovalo se s částkou kolem 2 miliard amerických dolarů, avšak jak se ještě včera v noci ukázalo, nic není založeno na pravdě.

Podle oficiálního vyjádření zástupců automobilky McLaren, společnost nikdy s Applem o žádném takovémto kroku nejednala. Apple se k tomu samozřejmě nijak nevyjádřil, ale v tomto případě už to asi není potřeba. Je tedy otázkou, jakým směrem se projekt Apple Car nyní ubírá. V poslední době se totiž událo mnoho podstatných změn a bylo by zajímavé vědět, jestli i samotný Apple ví, co chce s projektem dělat dál.

apple-car-concept

Zdroj: iPhonehacks

Dnes nejčtenější

.