Zavřít reklamu

Jednou ze zemí, kde není oficiální Apple Store, je i Jižní Korea, ze které pochází jeden z největších konkurentů společnosti Apple, Samsung. To se podle zprávy z Wall Street Journal chystá kalifornská společnost napravit otevřením svého obchodu v Soulu, který je hlavním městem této země.

Samsung má ve svém sídle ve čtvrti Gangnam také třípatrový obchod se všemi svými produkty. Právě naproti němu Apple zvažuje otevření svého nového Apple Storu. To by mu ale mohlo vzhledem k tomu, že plán není zdaleka dokončený, trvat i rok. Jižní Korea je pro Apple nevyužitým potenciálem, jelikož má hodně zákazníků a má 4. největší ekonomiku z celé Asie.

V prodejích mobilních telefonů v Jižní Korei dominují dvě domovské značky, Samsung a LG, které drží okolo 80 % místního trhu. Apple v zemi prodává pouze prostřednictvím maloobchodních prodejců a oficiální Apple Store by tak mohl mít velký dopad. Mluvčí společnosti Apple tuto zprávu ani nepotvrdil, ani nevyvrátil.

V domovské zemi kalifornské společnosti otevírá obchody naproti hlavním Apple Storům naopak Samsung. Další možnou lokací budoucího obchodu by mohla být módní nákupní ulice Garosu-gil, která je v Soulu velmi známá. Bude tak velmi zajímavé sledovat, jak se Samsung k této zprávě postaví. Určitě to ale vzhledem ke svolávání vybuchujících vlajkových lodí Galaxy Note 7 nebude pro Samsung pozitivní zpráva.

Apple Store World Trade Center FB

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.