Zavřít reklamu

Apple se nikdy na konferenci nepochlubil, kolik gigabajtů operační paměti mají jeho nové telefony a ani iPhone 7 a 7 Plus nebyly výjimkou. Nicméně i tak všichni už víme, že iPhone 7 má 2GB RAM a iPhone 7 Plus pak 3GB. Dělá však 1GB u iPhonů v praxi nějaký rozdíl? To se rozhodl otestovat zahraniční magazín 9to5mac, který provedl svůj obvyklý test otevřených panelů v Safari.

Redaktor Jeff Benjamin totiž na iPhonu 7 a 7 Plus otevřel dva tucty různých panelů s různými stránkami od Applu až po CNET nebo Teslu a otestoval, jestli jeden gigabajt operační paměti může v praxi nějak pomoct. Safari je totiž snad vůbec jediná aplikace, kde je na iPhonu větší RAM poznat, tedy samozřejmě z pohledu obyčejného uživatele.

Nicméně rozdíl mezi iPhonem 7 a iPhonem 7 Plus při testu otevírání již načtených panelů není vidět žádný rozdíl. Oba telefony otevřely drtivou většinu panelů znovu bez jakéhokoli načítání a když došlo na ty nejdéle otevřené panely, tak je načítaly oba telefony stejně a opravdu bleskově.

Pokud tedy uvažujete, jestli si pořídit základní nebo Plus model, tak byste se na větší RAM neměli ohlížet. 1GB navíc u Plus modelu je totiž jen pro zpracování snímků z duálního fotoaparátu, který menší model stejně nemá. V praxi je u iPhonů jedno, jestli mají 2GB nebo 3GB RAM. Naproti tomu rozdíl mezi iPhonem SE s 2GB a iPhonem 5s s 1GB operační paměti je už markantnější, což můžete vidět i na tomto videu.

iphone-7-a-iphone-7-plus-fb

 

Dnes nejčtenější

.