Zavřít reklamu

Občas, když se mi telefon jen tak povaluje na stole, si říkám, že by se mi pro něj hodil nějaký stojánek, a to obzvláště v případě, když iPhone nabíjím. Už dlouho pokukuji po variantě přímo od Applu, ale popravdě mi přijde poměrně dost drahá na to, jak málo toho nabízí. Různé, i když ne vždy totožné, varianty nabízí i ostatní výrobci příslušenství a jednou z nich je i firma Hoco. Právě od té se nám do redakce dostal hliníkový stojánek pro iPhone Hoco P1 Desktop, na který se v dnešní recenzi podíváme.

Jedná se o úplně obyčejný stojánek z hliníku s výřezem pro Lightning kabel, do kterého můžete umístit snad jakýkoli smartphone, který na trhu najdete. Hoco P1 Desktop vás svým designem rozhodně neurazí. Naopak si myslím, že na vašem stole přistane kousek elegance. Jenže právě jeho vzhled a jednoduchost je popravdě asi to jediné, co se vám na něm bude líbit.

Ohyb pro telefon, tedy místo, kam se smartphone pokládá, je sice pogumovaný, ale zbytek přední části, kde se telefon stojánku dotýká svými zády už ne. Když tedy svůj iPhone bez obalu do stojánku umisťujete, máte strach, že se vám jeho záda poškrábou. Pro lepší představu určitě mrkněte do galerie níže, do které jsem umístil fotografie, na kterých můžete přesně vidět, kde se telefon dotýká svými zády nepogumované části stojánku.

Jak už jsem zmínil v úvodu, stojánek pro iPhone Hoco P1 Desktop má i výřez pro kabel, a tak v něm můžete klidně nabíjet svůj iPhone. Opravdu to jde, jenže ani zde to výrobce nedotáhl do konce. Když totiž iPhone s připojeným Lightningem do stojánku postavíte, tak se koncovka tak ohýbá, že pokud budete takto nabíjet iPhone každý den, máte tak do měsíce po kabelu. Lightning koncovka se do stojánku jednoduše nevejde a dokonce je v něm tak namačkaná, že je iPhone mírně nadzvednutý, nesedí ve stojánku pořádně a záda se ještě více šoupou po nepogumované části. Opět se může kouknout na fotografie v galerii, jak nepraktické nabíjení v praxi vypadá.

I tak ale lze oba neduhy Hoco stojánku poměrně snadno vyřešit. Nepogumovanou částí se nemusíte vůbec zaobírat, když máte na telefonu obal, který jej samozřejmě chrání před poškrábáním. Lámající se kabel pak se vyřešíte tak, že budete telefon do stojánku umisťovat naležato, tedy tak, jak můžete vidět na fotografii na konci článku. V této poloze můžete iPhone bezproblémově nabíjet a pochopitelně ve stojánku i lépe drží, protože těžiště je níže.

hoco-stojanek-pro-iphone

Resumé

Popravdě nedokáži říct, jestli je Hoco P1 DEsktop právě ten stojánek pro iPhone, který byste si měli na svůj stůl pořídit. Rozhodně je v několika ohledech nepraktický, ale na druhou stranu má povedený design a někomu, kdo má na svém iPhonu stejně neustále obal, může vyhovovat. Osobně ho ale používám jen v kombinaci s aplikací Fliqlo, která funguje jako jakýsi spořič obrazovky ve formě starých překlápěcích hodin a zajímavě tak zdobí stůl, a kdy stejně musí být telefon naležato.

  • Hliníkový stojánek Hoco P1 Desktop  si můžete zakoupit na e-shopu iPouzdro.cz nebo přímo v pražské prodejně iPouzdro.cz – Vyšehradská 27, Praha 2
iPouzdro prodejna

Dnes nejčtenější

.