Zavřít reklamu

Do třetice všeho dobrého tu máme další video rozbor vnitřností nového iPhonu 7. Prvním, kdo se letos podíval pod pokličku nejnovějšího počinu od Applu, byl jakýsi Vietnamský Blog. Následoval již tradičně iFixit s rozebráním iPhonu 7 Plus a nyní dokončil pomyslný řetězec server Chipworks tím, že se podívali na vnitřnosti také menšího z obou iPhonů. A podívaná je to rozhodně zajímavá. Z dekonstrukce je jasně patrné, jaké jsou hardwarové rozdíly mezi jednotlivými velikostmi. Co všechno má model Plus navíc a co už se do klasického (4,7″) modelu naopak nevešlo. A rozdíl není jen ve fotoaparátu.

O fotoaparátu již víme v podstatě vše a už jen čekáme, než se objeví první pořádné recenze a srovnávací testy. Nejzajímavější je tedy hardware a vše, co se týká základní desky. Začněme novým čipem A10 Fusion, který si uzurpuje značnou část plochy celé desky. Jak již víme, pochází z dílny TSMC a výkonu má na rozdávání. Jeho velikost je zhruba 125 milimetrů čtverečních. Další zajímavou informací je, že menší z iPhonů disponuje „pouze“ 2GB RAM, na rozdíl od 3GB, které jsou v iPhonu 7 Plus.

Mezi další důležité díly patří síťové prvky od Intelu, vestavěná NAND Flash paměť od Toshiby a již zmiňovaný 2GB RAM modul od společnosti Hynix. Všechno ostatní je pak stejné jako u modelu Plus, nejzásadnějším rozdílem je menší baterie, která v 4,7″ iPhonu nabízí kapacitu 1960 mAh, na rozdíl od 2900 mAh v iPhonu 7 Plus.

iphone-7-teardown-fb

 

Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.