Zavřít reklamu

Uživatelé, kteří mají zájem o nový iPhone, se asi vždy dělí na dvě skupiny. První skupina ho chce mít co nejdříve, nejlépe hned v první den zahájení prodejů a někdy jsou dokonce ochotni pro novinku jet i do zahraničí. Druhá pak s nákupem chvíli otálí, a to ať už z finančních důvodů nebo zkrátka kvůli tomu, že ze zkušenosti ví, že první kusy mohou trpět nějakým neduhem. Bohužel to vypadá, že i tentokrát druhá skupina udělá dobře, protože některé kusy iPhonu 7 trpí prvním problémem.

Šťastní majitelé totiž hned první den hlásí, že jejich iPhone vydává zvláštní zvuk. Jde o jakési syčení, na které jako první upozornil Stephen Hackett z 512 Pixels a během dnešního odpoledne se k němu přidali i další uživatelé, mezi kterými nechyběl ani bývalý zaměstnanec Applu a současný redaktor na TechCrunch Darrell Etherington.

Zdá se, že iPhone 7 a 7 Plus vydává syčivý zvuk jen v momentě, když telefon více zatěžujete. Na vině je tedy procesor A10 Fusion, který při větší zátěži začne syčet podobně jako špatně zapojený reproduktor, který vydává tzv. „white noise.“ Hackett dokonce zvuk z iPhonu 7 nahrál a sdílel jej ve formě videa na YouTube, které naleznete níže.

Prozatím není jasné, jestli problémem trpí jen hrstka zařízení nebo se týká všech procesorů A10 Fusion. Pokud se jedná o první možnost, pak je jasné, že bude problém s počáteční výrobou, kterou Apple vyřeší nebo možná už dokonce vyřešil. Oficiálně se ale společnost prozatím nevyjádřila, jen zaměstnanci společnosti z Apple Care Hackettovi na jeho stížnost napsali, aby zašel do Apple Storu a nechal si svůj iPhone 7 vyměnit za nový kus, a to i navzdory opravdu špatné dostupnosti nového modelu.

https://twitter.com/Spacekatgal/status/777155757145858048?ref_src=twsrc%5Etfw

iphone-7-jet-black-fb

*zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.