Zavřít reklamu

Dnes se společně s iPhonem 7 začaly prodávat i Apple Watch Series 2. Ti, co si nové Apple Watch přeobjednali minulý týden, dnes už obdržely své nové hodinky a jedním zákazníkem byl samozřejmě i slavný iFixit, který neváhal a Apple Watch 2 okamžitě rozebral. Samozřejmě tak zjistil spoustu zajímavostí.

První a zároveň asi nejzajímavější z nich byla, že 38mm model Apple Watch Series 2 má baterii o kapacitě 273 mAh, což je o 33% více než má baterie v prvních Apple Watch. Ovšem i tak je výdrž baterie ve výsledku stejná jako u Apple Watch Series 1, a to kvůli přidané GPS a světlejšímu displeji.

iFixit také uvedl, že lepidlo spojující displej se šasi je u nových Apple Watch mnohem silnější, díky čemuž se zlepšila voděodolnost hodinek hlavně při plavání. Navíc se zdá, že Apple přidal větší kovové stínění vedle korunky, díky čemuž se také zlepšila odolnost vůči vodě.

Společnost u nových Apple Watch Series 2 uvádí, že jsou tzv. „swimproof“, tedy odolné proti vodě při plavání. Ve výsledku to znamená, že Apple Watch jsou odolné do hloubky až 50 metrů, ovšem samozřejmě záleží na tlaku. Bez problému je ale můžete používat během plavání, sprchování, mytí rukou nebo vám na ně může klidně zapršet. Apple ovšem nedoporučuje potápění, vodní lyžování nebo jiné vodní aktivity s vysokou rychlostí.

iFixit nové Apple Watch 2 stále zkoumá, a tak se pravděpodobně dozvíme ještě nějaké zajímavosti o novém procesoru S2 a GPS. Technikům se do rukou dostal samozřejmě i nový iPhone 7 a iPhone 7 Plus. O menším modelu už si můžete přečíst v našem článku zde.

rozebrani-apple-watch-2-fb

Dnes nejčtenější

.