Zavřít reklamu

Uživatelům se po aktualizování na iOS 10 začal v aplikaci Zprávy objevovat obsah pro dospělé. Po zadání slov jako „huge“ nebo „bounce“ se jim totiž vyhledaly pohyblivé GIF obrázky, které všichni dobře známe. Mezi nimi se ale objevovaly i ty, které by neměly vidět děti. Společnost Apple tak byla donucena začít tyto a další podobné termíny v iMessages blokovat.

Jednou z největších změn v iOS 10 je vylepšená aplikace Zprávy, která v nejnovější verzi systému přináší spoustu nových funkcí. Mezi novinkami ve zprávách je i možnost posílání GIFů, kterých se toto nedorozumění týká. Apple tak začal rychle blokovat všechny druhy klíčových slov, podle kterých se obrázky v aplikaci na internetu vyhledávají. Některé termíny bylo kvůli prevenci znemožněno používat už dříve, ale kalifornská společnost mezi ně přidala minimálně dvanáct dalších.

Zdá se, že tento postup stále pokračuje a nabírá na množství zablokovaných slov, jelikož některé nevhodné výrazy jsou již zablokovány. Výsledků dalších nevhodných slov se zobrazuje méně a jsou z nich odstraněny obrázky, které zobrazovaly nevhodný obsah. Právě některé z pojmů, jako je například „huge,“ mohli uživatelé použít náhodou a nemuseli očekávat, že se jim zobrazí obsah pro dospělé.

Apple ještě nepodal oficiální prohlášení a k situaci se ani nevyjádřil. Některé ze zablokovaných klíčových slov se nejspíš vrátí, až je společnost pročistí od nevhodného obsahu, ale není známo, jak dlouho jim to potrvá.

ios-10-messages-gif-fb

Zdroj: iphonehacks

Dnes nejčtenější

.