Zavřít reklamu

Nový iPhone 7 je tu s námi týden a první prodejní kusy se dostanou mezi své nové majitele již tento pátek. Už dnes se ale na webu objevilo první video, ve kterém jsou detailně popsané vnitřní komponenty telefonu. Na základě informací z této rozborky je jasně patrné, proč musel 3,5mm konektor pryč, jelikož pro něj opravdu není v telefonu místo – což koresponduje s oficiálním prohlášením zástupců společnosti. Kompletní video má 17 minut a pochází z Vietnamského zdroje, tudíž tomu pravděpodobně moc neporozumíte. Obraz má ovšem dostatečnou vypovídající hodnotu. 

První kompletní rozborku nového telefonu většinou provede iFixit, letos o své prvenství ovšem přišli. Na videu, které si můžete prohlédnout níže, je jasně vidět, jakým způsobem jsou rozloženy interní komponenty nového iPhonu 7. Konkrétně se jedná o Jet Black variantu iPhonu 7 Plus. Je tedy možné vidět i celý interní blok s duální kamerou. Pokročilý kamerový modul ovšem není jedinou zajímavostí, která je na videu (a následných snímcích) vidět.

Jak je patrné z obrázků, 3,5mm konektor by se do zařízení prostě nevešel. Na jeho místě se nachází vylepšený (a větší) Taptic Engine, který se stará o haptickou a vibrační odezvu telefonu. Čip pro tento modul zabírá opravdu hodně místa a do telefonu by se tak sluchátkový konektor, který je velice prostorově náročný, už nevměstnal. Na snímcích výše můžete porovnat vnitřní rozložení jak iPhonu 7, tak modelů 6s a 6. Na rozborce je následně také patrné, co vše musel Apple udělat proto, aby byl nový iPhone voděodolný dle standardu IP67. Detailní videorozbor vnitřností telefonu z dílny iFixit, můžeme očekávat za několik málo dní, společně s hodnocením opravitelnosti zařízení.

iphone-7s-plus-teardown-headphone-jack-tapitc-engine

Zdroj: BGR

Dnes nejčtenější

.