Zavřít reklamu

Apple minulou středu představil mimo nového iPhonu 7 i druhou generaci svých chytrých hodinek Apple Watch. Ty by se mohly krom jiného díky zabudované GPS zdát jako ideální zařízení pro běžce. Celé představení hodinek na konferenci bylo zaměřeno spíše na plavce a pro běžce Apple moc novinek nepřinesl.

Běžcům by se hodil například displej, který zůstane zapnutý po celou dobu cvičení, aby mohli jednoduše kontrolovat uběhlou vzdálenost nebo sledovat mapu. Další užitečnou funkcí by mohlo být ovládání hodinek, které je možné používat i s mokrými prsty. Nejspíš největší nevýhodu Apple u svých hodinek v Apple Watch Series 2 odstranil. Když jste šli běhat s minulou generací hodinek, nebylo sledování trasy bez iPhonu téměř možné. To kalifornská společnost vyřešila zabudováním GPS. Bez ní musely hodinky odhadovat tempo a vzdálenost měřením pohybu zápěstí.

Apple také naznačil, že se mu nejen podařilo dohnat ostatní výrobce hodinek s GPS, ale že je nyní dokonce na špičce. V ostatních hodinkách totiž zaměření signálu trvá moc dlouho, takže musí uživatel stát a čekat. Apple tento problém ve svých Apple Watch Series 2 údajně vyřešil a signál zachytí téměř okamžitě.

Další důležitou vlastností pro běžce je čitelnost displeje. Apple používá své Retina displeje, které ale bohužel nejsou moc čitelné na slunci. To je důvodem, proč většina výrobců běžeckých hodinek používá reflexní displeje, které jsou lehce čitelné i na přímém slunci. Apple ve svých zařízeních používá transmisivní displeje, které jsou skvěle čitelné uvnitř budov nebo v noci, ale použití v běžeckých hodinkách je zcestné. Apple proto uvedl, že ve svých Apple Watch 2 použil jasnější displeje, ale ani to není řešení a reflexní displeje budou pro běhání stále lepší alternativou.

Vylepšená voděodolnost jim přidává na počtu potenciálních zákazníků, ať už jde o plavce, nebo každodenního uživatele. S přidanou GPS a jasnějším displejem se posouvají o úroveň nad jejich první generaci, ale některým uživatelům mohou stále chybět fyzická tlačítka a možnost ovládání hodinek s mokrými prsty. Apple Watch 2 jsou i přes některé své nedostatky celkově o dost lepší, než je jejich předchůdce.

apple-watch-nike

Zdroj: cultofmac

Dnes nejčtenější

.