Zavřít reklamu

Ochránit iPhone proti poškození a nezakrýt při tom jeho povedený design je někdy docela výzva. Obzvláště, když chcete kvalitu, ale nechtějí se vám utrácet stovky korun. Jednou z možností, jak toho docílit, mohou být různé fólie, kterými sice můžete ochránit celé tělo iPhonu, ale jen proti škrábancům, při pádu na zem je telefon ztracený.

Další a mnohdy lepší variantou jsou tenoučké obaly, u kterých ani není někdy poznat, že na iPhonu skutečně jsou. Ty ochrání telefon nejenom proti škrábancům, ale do jisté míry i pří pádu na tvrdou zem. Vhodnými reprezentanty této kategorie jsou i obaly Surrounded od společnosti Hoco. Právě ty k nám nedávno zavítaly na otestování. Pojďme se tedy na ně podrobněji podívat.

Hoco Surrounded je ultratenký obal, který padne na iPhone jako ulitý. Popravdě jsem po nasazení jedné z barevných variant nemohl uvěřit, že všechny výřezy sedí až tak dokonale. Ať už jde o 3,5mm jack, Lightning, otvory reproduktory, mikrofon, přepínač tichého/hlasitého režimu nebo LED blesk společně s druhým mikrofonem na zadní straně, všechno sedí na milimetr přesně. Co mě ale udivilo ze všeho nejvíce, byl výřez na fotoaparát. Vzhledem k tloušťce obalu (pouhých 0,25mm) je i výřez pro fotoaparát mírně vystouplý, a tak chrání celou čočku proti poškrábání, když telefon například položíte na stůl a šoupete s ním. Ostatně to, jak Hoco Surrounded na iPhonu dokonale sedí, si můžete prohlédnout v galerii níže.

Samotné zpracování obalu je poměrně kvalitní, obzvláště vezmeme-li v úvahu, že stojí jen tři stovky. Oblast okolo čočky je vystouplá o něco méně, tudíž když položíte telefon na stůl a něco na něm děláte, tak se neviklá, jako když máte iPhone bez obalu. I tak ale mírně vystouplou část okolo čočky vidím jako jednu (a vlastně jedninou nevýhodu), ovšem vzhledem k tloušťce obalu to ani nijak nelze.

Hoco Surrounded je dostupný ve čtyřech barevných variantách, a to v černé, zlaté, růžově zlaté a nakonec v transparentní, tedy zcela průhledné verzi. Všechny varianty jsou v matném provedené a líbí se mi, že je přes ně i po nasazení vidět design iPhonu. Nejvíce pochopitelně u transparentní verze, u které není ani téměř poznat, že ji na telefonu máte a iPhone vypadá, jako kdyby na něm žádný obal vůbec nebyl. K Space Gray iPhonu se samozřejmě perfektně hodí černá varianta Hoco Surrounded, což můžete vidět i na přiložených fotografiích výše.

Resumé
Obalům Surrounded nemám co vytknout. Vystouplou oblast okolo fotoaparátu ani nemohu považovat za nedostatek, protože inženýři z Hoco vzhledem k vystouplé čočce ani nemohli obal navrhnout jinak. Naopak bych je měl pochválit za to, jak si s tímto neduhem iPhonů 6/6s poradili a obal tak čočku chrání proti poškrábání. Vyzdvihnout bych měl i fakt, že se obaly chlubí speciální vrstvou, která zabraňuje škrábancům a zanášení nečistot, díky čemuž by si měly držet svůj počáteční vzhled delší dobu a neměly by se tedy tak rychle opotřebit a hlavně zežloutnout, jak je u podobných obalů zvykem. Jediné, čeho se trochu obávám, je, že po několika měsících používání začnou praskat tenké přechody mezi výřezy pro reproduktor nebo oblasti u tlačítek, které jsou nejčastěji namáhané. Osobně jsem si ale jeden z obalů také zakoupil (konkrétně černý) a používám jej již několik týdnů a stále je jako nový. Pokud tedy hledáte minimmalistický obal pro svůj iPhone, který na něm ani nebude vidět, pak si myslím, že je Hoco Surrounded určitě jedna z nejlepších variant.

  • Ultratenké obaly Hoco Surrounded si můžete zakoupit na e-shopu iPouzdro.cz nebo přímo v pražské prodejně iPouzdro.cz – Vyšehradská 27, Praha 2
iPouzdro prodejna
hoco-surrounded-black-fb

Dnes nejčtenější

.