Zavřít reklamu

9. září roku 2015 představil Tim Cook v Bill Graham Civic Auditoriu nový iPhone 6s. Jednou z novinkových funkcí byla možnost pořizování jedinečných Live Photos. Funkce byla opravdu úspěšná, a tak ji Apple integroval i do nejnovějšího iPhonu 7. Už dříve se do práce s Live Photos pouštěla i aplikace Googlu, která se jmenuje Motion Stills. Google ale integroval funkce aplikace do aktualizace Google Photos, která nese označení 2.0. Díky integraci funkcí do aplikace můžeme vytvořit z Live Photos animovaný GIF, a aplikace dokonce dokáže stabilizovat Live Photos, které následně lze umístit za sebe tak, aby vytvořily souvislé video.

Aktualizovaná verze pracuje s lepšími stabilizačními algoritmy, které nově dokáží pracovat i v režimu offline. Verze 2.0 také nabízí jednoduší způsob, díky kterému můžete snadno sdílet video například i přímo do aplikace YouTube – díky tomu video na zmiňovaný server nahrajete. Nejvíce oceňovanou novinkou je ale řazení fotografií alba chronologicky.

Existuje několik dalších aplikací, jejichž cílem je vytvářet z Live Photos obrázky ve formátu GIF. To znamená, že aplikace Googlu není jediná, která dokáže vytvářet GIFy z živých fotografií, ale je opravdu pozoruhodné, že Google nabízí pro iOS aplikaci, která pracuje pouze s iOS funkcí.

Aplikace stabilizují stovky milionů fotografií a vytváří GIF animace z Live Photos. Náš algoritmus používá lineární programování pro výpočet virtuální cesty kamery. Algoritmus následně video stabilizuje tak, že vypadá, jako by bylo natočeno pomocí stabilizačního zařízení, čímž se z fotografií odstraní třes. Z Live Photos se vytvoří GIF, neboli krátké video ve smyčce. Náš algoritmus také identifikuje optimální počáteční a koncové body. Zároveň dokáže jednoduše smazat rozmazané snímky,” sdělil už dříve Google. Aktualizovanou aplikaci Google Photos můžete stahovat zdarma na App Store.

foto-fb

*Zdroj: 9to5mac.com

Dnes nejčtenější

.