Zavřít reklamu

iphone-7-jet-black-icon

Pokud jste se nejvíce těšili u nového iPhone 7 na lesklý povrch a voděodolnost, pak budete možná zklamáni. Apple sice obojí nabízí, ale ve výsledku ani jednu z těchto novinek negarantuje. JEdnoduše řečeno voděodolný telefon sice je, ale když se poškodí vodou je to váš problém a když se na lesklém iPhone objeví škrábance, je to také váš problém. iPhone 7 sice má specifikaci IP67, to však Applu nebrání v tom, aby z právního hlediska bral iPhone 7 stejně jako předchozí generace. Ve výsledku to znamená,  že odolný proti vodě iPhone sice je, ale když vám jej voda poškodí, záruka se na to nevztahuje. Apple.cz přímo na svých stránkách v poznámkách ke specifikaci iPhone 7 píše následující:

„iPhone 7 a iPhone 7 Plus jsou odolné proti postříkání, vodě a prachu a byly testovány v kontrolovaných laboratorních podmínkách s hodnocením IP67 podle normy IEC 60529. Odolnost proti postříkání, vodě a prachu není trvalá a může se v důsledku normálního opotřebení postupem času snížit. Nepokoušej se nabíjet mokrý iPhone; pokyny k čištění a sušení najdeš v příručce. Poškození tekutinou není kryté zárukou.“

iphone-7-ip67

Aby toho však nebylo málo, příliš nadšeni nebudou ani ti, kteří se rozhodli pro lesklou černou variantu telefonu. Již včera v noci redaktoři serveru Slashgear, kteří si mohli tento teleofn hned po jeho představení vyzkoušet upozornňovali na fakt, že je kluzký a podle nich se snadno poškrábe. A jak se zdá, na jejich tvrzení něco bude, protože na tuto skutečnost upozorňuje ve specifikacích iPhone 7 i samotný Apple, ten píše následující:

Vysoce lesklý povrch temně černého iPhonu 7 je výsledkem precizního devítikrokového procesu anodizace a leštění. Je stejně tvrdý jako jiné anodizované produkty Apple. Na vysoce lesklém povrchu se ale můžou postupem času objevit drobné škrábance. Pokud tomu chceš předejít, doporučujeme iPhone chránit některým z mnoha nabízených krytů.

iphone7-gallery1-2016-2

Dnes nejčtenější

.