Zavřít reklamu

iphone-7-jet-black-iconReportéři, kteří byli přímo na prezentaci společnosti Appel získali možnost okamžitě po jejím skončení vyzkoušet nové produkty, které Apple během večera představil. Jednou z redakcí byli také zástupci serveru Slashgear, kteří své zkušenosti s iPhone 7 popsali v následujících řádcích: Z pěti barev je Jet Black nejnápadnější, bohužel jsou na ni však vidět otisky prstů a když jsme držel verzi Plus, připadala mi poměrně kluzká. Mám navíc podezření, že se velmi snadno poškrábe. Ti kteří jsou nemotorní jako já, by raději měli volit barvu s prostým názvem Black, která nabízí krásně konzistentní design a nedivil bych se, kdyby to byla nejvíc populární barva.

Rose Gold, Gold a Silver vypadají zcela stejně jako na iPhone 6s, což není špatné, ale neukážete ostatním, že máte nejnovější iPhone.  Co se týká nového Touch ID tlačítka tak je znát, že jej Apple zdokonaloval v průběhu let nejprve s MacBookem, poté s Apple Watch a nyní je v iPhone 7 a funguje skvěle. Máte pocit, že je to fyzické tlačítko na které jste zvyklí, ale víte že není a skutečně se nepohybuje, navíc právě jemu vděčí Apple mimo jiné za vodotěsnost. Ne všechny změny jsou však tak vítané. Myslím si, že velký rozruch vyvolaly zejména sluchátka, kde se Apple zbavil 3,5 mm jack konektoru. Co moc nechápu je podsaditý malý lightning – to – 3,5 mm jack adaptér, u kterého nemohu přijít na to proč je bílý a ne černý nebo šedý. Ale asi chápu, že Apple prostě chce ať si koupíte za 159$ jejich AirPods a tak barvu redukce příliš neřešil.

Displeje u obou telefonů jsou stejně velké a mají stelně velké rámy nahoře i dole, ale co se zlepšilo je jejich barevnost a jas. Samozřejmě budu potřebovat vidět iPhone 7 na přirozeném světle, ale je jasně vidět , že rozdíl proti předchozímu modelu zde je a to v pozitivním slova smyslu. Apple strávil během prezentace spoustu času při rozebírání a to z dobrého důvodu. Oba telefony mají zcela nové 12 megapixelové fotoaparáty a verze Plus má fotoaparáty dokonce dva s pevným teleobjektivem. Optická stabilizace obrazu je nyní standard pro oba telefony a tru-tone LED blesk má nyní dvojnásobný počet LED diod a jeho o 50% vyšší výkon je znát.

Fotoaparát je rychlý, ale bez toho aniž bych se podíval na fotky na normálním displeji na svém počítači nemohu posoudit jeho kvalitu. iPhone 7 Plus nabízí chytře udělaný zoom, který vzniká prolnutím dvou kamer a díky skvělým algoritmům dokáže nabídnout až 10 násobné přiblížení bez ztráty kvality, tedy vlastně ke ztráte kvlaity dochází, ale ne tak jak u běžných fotoaparátů u telefonů. Bohužel i když duální fotoaparát nabídne také možnost hrát si s hloubkou ostrosti, zatím to iPhone nedokáže a tuto funkci přidá Apple až později v letošním roce pomocí software.

Rychlost procesoru A10 je další aspekt u kterého budu muset počkat až na recenzi. Procesor samozřejmě neměl problém při krátkém testování s multitaskingem a podobně, ale neměl jsme možnost testovat rychlost aplikací třetích stran. Co mě mrzí je fakt, že novinka nenabízí podporu bezdrátového nabíjení, zvlášť když je voděodolná. Jsem si jistý, že když Apple celý svůj marketing založil na informacích o kameře, rychlosti a lepší výdrži baterie, nebude mít problémy s prodeji, zda se však vyplatí skutečně přejít na nejnovější iPhone 7 zjistím až jej budu recenzovat.

iphone7-gallery1-2016

Dnes nejčtenější

.