Zavřít reklamu

apple-airpodsAby Apple kompenzoval chybějící 3,5mm jack konektor u nového iPhone 7 a iPhone 7 Plus, představil zbrusu nová sluchátka Apple AirPods. Jendá se  o první bezdrátová sluchátka v historii společnosti Apple, která mají také krabičku, ve které se přenáší a zároveň i nabíjí. Novináři, kteří se účasnili včerejšího představení novinek společnosti Apple si mohli všechny novinky včetně sluchátek bezprostředně po skončení keynote vyzkoušet a nás pochopitelně zajímají jejich dojmy. Nejprve přichází ke slovu redakce magazínu TechCrunch, která se podívala na AirPods a říká o nich následující:

Sluchátka příjemně překvapí drobnostmi jako je například automatické pozastavení přehrávání vždy, když je vytáhnete z uší a pokračování v přehrávání, když je vrátíte zpět do ucha. Konstrukce je dobrá a sluchátka by měla vydržet v uchu i v momentě, kdy si půjdete zaběhat. Možná se vám nelíbí dlouhá koncovka směřující k bradě, ale ta ve skutečnosti pomáhá udržet sluchátka přesně v uchu. Je však těžké odhadnout jak budou komu držet v uchu, rozhodně se však nejedná o speciální sluchátka typu Jaybird a podobně, které jsou vytvořeny pro extrémní sporty, ale jak říkám, běh by zvládat měly.

Redaktoři CNET si myslí o AirPods následující: Sluchátka hrají skvěle a mají velký potenciál ve světě kvalitní hudby a navíc disponují konzistentním připojením. Je však velkou otázkou, zda dokáží uspokojit každému, vzhledem k různým velikostem uší a někteří zákazníci s nimi mohou mít potíže. Podle našeho názoru pokud bude fungovat snadné párování a stabilní připojení tak jak Apple tvrdí, tak mají AirPods potenciál změnit trh. Navíc cena 159$ je v rámci tohoto segmentu přívětivá a věřím, že uvidíme spoustu lidí s bílými špunty bez drátů.

Redaktoři magazínu Wired si myslí, že AirPods budou mít vliv na trh zejména kvůli jejich extrémně jednoduchému párování a nastavení, což je největší rozdíl mezi současnými sluchátky a AirPods. V budoucnu se můžeme podle Wired dočkat sluchátek která budou znít a vypadat lépe, ale budou tak snadné na nastavení a připojení jako právě AirPods. „Doufám, že AirPods nevystraší ostatní výrobce, aby se snažily vyrábět Bluetooth sluchátka, protože nezní dost dobře. Navíc to nejsou ty, které dostanete v krabici k iPhone 7, ale musíte si je koupit zvlášť. Doufám tedy, že Apple nastavil laťku co se týká snadnosti připojení a práce s e sluchátkami pro ostatní výrobce. Pokud to někdo okopíruje a udělá sluchátka co zní a vypadají lépe, budeme nadšeni.

 

iphone7plusairpods-800x288-1

 

Dnes nejčtenější

.