Zavřít reklamu

Apple Watch 2. generace se nám představí za pár hodin ale už nyní se na webu objevily detailní snímky a video toho, jakých změn se to vlastně dočkáme. Podle úniků z posledních týdnů změn příliš mnoho nebude. Vetší, 42mm, model by měl dostat o 35% větší baterii, a to díky využití nové technologie zpracování displejů, která vytváří displeje podstatně tenčí než jsou ty, které se nachází v současné generaci. Mezi další důležité novinky patří vestavěný GPS modul a nižší závislost na spárovaném telefonu. Samozřejmostí je také aktualizovaný hardware. Nyní se ale pojďme podívat, jak si stojí současná generace proti té nadcházející, z hlediska rozměrů komponent.

Se snímky a videem přišel server Byte, který změřil zejména displej a baterii chytrých hodinek. Displej v novém zařízení je široký 2,86mm v nejširším, a 2,12mm v nejslabším místě. V současné generaci to pak je 3,57 a 2,99mm. Úspora místa v oblasti displeje je tedy značná. A právě díky ní se do nových Apple Watch 2 vejde o 35% větší baterie.

apple-watch-2-measurements-800x325

Velikost baterie v první generaci je 27,46 x 18,42 x 3,95mm, baterie druhé generace má rozměry 27,50 x 18,71 x 5,11mm. Z těchto dat je patrné, že rozměrově jsou baterie podobné, ta nová bude ovšem o více než milimetr vyšší. Může se to zdát jako zanedbatelné množství, ale v této velikostní kategorii se jedná o poměrně zásadní skok. Celková velikost hodinek je víceméně stejná. Jedná se o změny v řádech desetin milimetrů.

Apple Watch 2 koncept FB

Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.