Zavřít reklamu

apple-airpodsApple vůbec poprvé ve své historii představil bezdrátová sluchátka, která nesou označení AirPods a přichází se zbrusu novou bezdrátovou technologií, která sice vychází z technologie Bluetooth, ale Apple ji upravil přesně na míru svým potřebám, aby dosáhl maximální výdrže baterie. Sluchátka jsou zajímavá především tím, že nemají žádný kabel a nejen že samotná sluchátka jsou bezdrátová, což je již zcela běžné, ale ani pravé a levé sluchátko nespojuje žádný kabel, s čímž se příliš často nesetkáváme. Sluchátka dokonce nemají ani žádný port a nabíjí se z dockovací stanice, která slouží také jako krabička na cestování. Dockovací stanice se nabíjí a na jedno nabití stanice je moné nabít sluchátka 5x, přičemž na jedno nabití vydrží 5 hodin plného provozu, tedy nejvyšší hlasitosti nebo hovory. To znamená, že pokud pojedete někam, kde nemáte možnost nabíjet Dock, můžete hudbu poslouchat 25 hodin přes sluchátka AirPods.

Krabička slouží také na párování s iPhonem, kdy stačí otevřít Dock a sluchátka se automaticky připojí k zařízení, které je nejblíž, buď k iPhone nebo k Apple Watch, případně vašemu Macu, komunikují totiž se vším, co Apple v současné době nabízí. Sluchátka nabízí sama o sobě řadu pokročilých technologií, pojďme se na ně podívat.

Tou nejzásadnější technologií jsou mikrofony, které spolu s mikroprocesorem W1 poslouchají okolní ruch a na základě něj vytváří aktivní potlačení šumu. Mikrofony však slouží také na audiohovory, které můžete uskutečnit pouhým poklepáním na sluchátka. Sluchátka mají totiž dotykové senzory a dvojici akcelometrů, které současně reagují na dotyk a umožňují tak příjmout hovor, změnit skladbu a mnoho dalšího. Dotykové ovládání tedy funguje na těle sluchátek.

Apple tvrdí, že sluchátka mají perfektní zvuk, který vám přinese konečně plný Apple zážitek i do vašich uší. Sluchátka tak skvěle doplňují produkty, které nabíí kvalitní displeje, vysoký výkon a nyní tedy konečně také perfektní zvuk a to díky Apple AirPods. Uvidíme však, jak to se zvukem ve skutečnosti bude. Design samotných sluchátek je v postatě stejný jako u klasických Apple Earpods, jen jsou bezdrátové a na jejich konci najdeme kovové zakončení. Kovové jsou také samotné mřížk výdechů reproduktorů a mikrofonů.

Součástí balení iPhone 7 budou i nadále sluchátka Earpods. Earpods jsou nejpopularnejší sluchátka na světě uvedl Phill Schiller během keynote a řekl, že nově budou k dispozici s Lightning konektorem, který dokáže přenášet jak energii, tak i ovládání telefonu. Apple má v současné době na světě přes 900 000 000 zařízení s lightning konektorem. Nově Apple nabídne také převodník z Lightning konektoru na 3,5mm jack konektor. Sluchátka Apple AirPods jsou tedy pouze bonusovým produktem, který Apple nabízí samostatně a není k dispozici s žádným produktem v balení, ale pouze samostatně. Sluchátka AirPods budou stát 159$, tedy zhruba 3500Kč a k dispozici budou koncem letošního října.

printscreen-2016-09-07-v-20-30-13

 

Dnes nejčtenější

.