Zavřít reklamu

Vzpomínám si, jak se ještě pár let dozadu nosily mobilní telefony převážně v obalech ve stylu kapsy. I já jsem tak chránil svůj starý Siemens a v podstatě téměř ani nic jiného neexistovalo. Jenže jakmile se dostal do světa iPhone, rozmohly se neuvěřitelně pouzdra, která jen nasadíte na zadní stranu telefonu a máte tak kdykoli přístup k displeji. Dnes jen tento styl ochrany telefonu rozhodně nejrozšířenější, ale i tak se najdou tací (obzvláště starší ročníky), kteří i smartphone raději schovají do kapsy nebo do nějakého jiného obalu, který zakrývá i displej. Pokud i vy mezi ně patříte, pak je dnešní recenze pro vás jako dělaná.

Do redakce se nám totiž dostaly dva kožené obaly od společnosti Beyzacase. První s názvem Arya Folio je ve stylu diáře a druhý Beyzacase New Zero ve stylu kapsy, do které jen telefon zasunete. Oba obaly jsou vyrobené ručně a musím potvrdit, že působí skutečně kvalitně. Kůže je jemná, pevná a telefon v obalech pěkně sedí. Pojďme se ale na obě varianty podívat trochu podrobněji.

Beyzacase New Zero

Nejprve si shrneme Beyzacase New Zero. Jak už jsem zmínil výše, jedná se jen o kapsu, do které iPhone zasunete. Mobil je tak chráněný skutečně ze všech stran včetně displeje, a tak se vám nestane, že by se v tašce či kabelce poškrábal nebo při pádu na zem poškodil. Na druhou stranu je ale podle mě v dnešní době tento styl obalu už trochu nepraktický. Nemáte totiž přístup ani k jednomu tlačítku a pro přístup k displeji musíte telefon vždy vysunout.

Na spodní straně New Zero naleznete výřez, který umožňuje přístup akorát k Lightning konektoru a 3,5mm jack je stále schovaný. iPhone je proto nutné do obalu zasouvat obrácené (tedy spodní hranou nahoru), abyste měli přístup k jacku, Lightning konektoru i reproduktoru. Výřez ta slouží především pro snadnější vysouvání telefonu z obalu, nikoli pro přístup k portům.

Líbí se mi, že horní strana obalu je po stranách uvolněná, díky čemuž můžete iPhone uchytit a snadno vytáhnout. Telefon v Beyzacase New Zero drží pevně a není potřeba se bát, že by z něho nějak vyklouzl, to se určitě nastane. Co se týče zasouvání, tak i to jde poměrně snadno a není nutné iPhone do obalu rvát nějak násilím. Za zpracování si Beyzacase určitě zaslouží pochvalu a pokud vám takový styl obalu vyhovuje, pak si myslím, že pořízením Beyzacase New Zero určitě neprohloupíte.

Beyzacase Arya Folio

Druhý obal ve stylu diáře se mi svým provedeném zalíbil mnohem více. Ačkoli mám osobně mnohem raději obyčejná pouzdra, která nasadíte jen na záda telefonu a máte tak displej neustále na očích, tak mi Beyzacase Arya Folio padl do oka. Obal působí opravdu hodně pevně a kvalitně, tudíž máte jistotu, že váš iPhone určitě ochrání.

Uvnitř kromě samotného pouzdra pro mobil naleznete i kapsu na kreditní kartu (nebo jakoukoli jinou stejné formátu). Co se mi ale skutečně zalíbilo, je styl, jak se přední strana chránící displej přichytává ke zbytku pouzdra. Obvykle totiž u diářových obalů najdete přezky, které fungují na magnet a je potřeba je přicvaknout na zadní stranu obalu. V Beyzacase na to šli ale ještě lépe. Přední strana se totiž k obalu přichytne i bez přezky, a to díky megnetické části pouzdra, do které vkládáte mobil. Není tak potřeba žádná přezka a přední strana drží pevně u zbytku krytu a chrání tak nesutále displej iPhonu.

Beyzacase Arya Folio má ale ještě jednu hodně povedenou vlastnost. Díky přehnutým zádům jej lze totiž složit do jakéhosi stojánku, což se hodí zejména v momentě, kdy se chcete na iPhonu dívat například na nějaký film nebo si něco číst u snídaně a chcete mít telefon v lepší poloze, kdy se z něj lépe čte. Pro představu, jak režim stojánku vypadá, mrkněte do galerie výše na úplně poslední fotografii.

Krytu Beyzacase Arya Folio nemám moc co vytknout. Telefon chrání skutečně ze všech stran a zpracovaný je také kvalitně. I když osobně tento styl obalů moc nepreferuji, tak se mi varianta od Beyzacase zalíbila a podle mého názoru jde rozhodně o jedno z nejlepších pouzder ve stylu diáře.

  • Obal Beyzacase New Zero koupíte přímo zde a Beyzacase Arya Folio pak zde na e-shopu iPouzdro.cz nebo přímo v pražské prodejně iPouzdro.cz – Vyšehradská 27, Praha 2
iPouzdro prodejna
Beyzacase Arya Folio FB

Dnes nejčtenější

.