Zavřít reklamu

dropbox-iconMinulý týden proběhla na internetu zpráva o tom, že Dropbox kontaktuje všechny své uživatele, kteří si nezměnili heslo od poloviny roku 2012. V mailu pak společnost doporučuje, že v rámci zachování bezpečnosti jejich Dropbox účtu výrazně doporučují, aby si uživatelé své staré heslo změnili. To vše na základě bezpečnostního pochybení, které se stalo v první půli roku 2012, kdy uniklo téměř 70 milionů přihlašovacích dat uživatelů. Po čtyřech letech od události se na webu objevily zajímavé informace, které upřesňují to, jakým způsobem k úniku došlo a zda-li je opravdu nutné se něčeho obávat.

Dropbox celou událost označuje jako „incident“. Měl se stát někdy v průběhu léta roku 2012. Několik uživatelů začalo nahlašovat nezvyklé spamování, které se v mailech tvářilo jako oficiální zpráva od Dropboxu. Na základě tohoto útoku se hackerům podařilo získat „několik málo“ přihlašovacích údajů, což způsobilo vniknutí do nespecifikovaného množství účtů. Bohužel, jeden z těchto napadených účtů patřil zaměstnanci společnosti, který na něm měl (z nějakého nepochopitelného důvodu) uložen soubor s více než 68 miliony přihlašovacími údaji, který byl naštěstí šifrovaný.

Podle zjišťování redaktorů serveru Motherboard bylo více než 32 milionů z těchto účtů chráněno silným šifrováním, tudíž se prý hackerům nemohlo podařit se do účtu nabourat. Zbytek tak dobře chráněný nebyl ale i tak by se prý nemělo nic stát. Podle serveru Motherboard už dnes nejsou žádné stopy o oněch 5GB dat, ve kterých se přihlašovací údaje nacházely. A to ani v temných zákoutích dark webu. Tak jako tak vám doporučujeme změnit si heslo na vašem Dropbox účtu. Obzvláště, pokud už máte několik let to samé.

Dropbox app iPhone

Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.