Zavřít reklamu

Samsung Galaxy Note 7 se sotva začal prodávat a už má první problémy, které způsobují opoždění dodávek. Samsung totiž musí řešit závažný problém, který způsobuje, že telefon samovolně vzplane při nabíjení a to i při nabíjení originální nabíječkou.

Samsung sice uvedl, že jsou dodávky opožděny kvůli preceznímu testování přístrojů před jejich odeslání, ovšem média a zejména pak ty z Jižní Korei tvrdí, že společnost vyšetřuje, zda je jejich nejnovější telefon skutečně náchylný k samovolnému vznícení.

Minulý týden se totiž objevily fotografie přístroje, který se samovolně vznítil poté, co byl nabíjen pomocí microUSB a převodníku z MicroUSB na USB-C a zdá se, že právě to nyní Samsung řeší. Není totiž jasné zda za vše může převodník, který nepocházel přímo od Samsungu nebo zda má problémy sám telefon.

Další Note 7 začal hořet v Jižní Koreji, když jej uživatel v noci nabíjel pomocí originální nabíječky. „Probudila jsme se a všude kolem byl kouř,“ uvedla uživatelka na sociálních médiích a přidala fotky, které si můžete prohlídnout v galerii. Telefony s požáry čas od času problémy mají, ale většinou se to stane u jednoho kusu z desítek milionů prodaných a ještě k tomu se následně zjistí, že problém byl v neoriginální nabíječce nebo nečem podobném.

Ovšem Samsung začal Note 7 teprve nyní dodávat prvním zákazníkům a již má zasebou dva požáry. Otázkou je, kdy se mu problém s dodávkami podaří vyřešit a obnovit je, protože již příští týden se objeví největší rival Note 7, kterým je samozřejmě námi dlouho očekávaný iPhone 7 od Applu.

Uvidíme tedy jak celá situace dopadne a kdy se Samsungu podaří obnovit dodávky Note 7, které jsou prozatím dočasně pozastavené a zda nakonec nebude muset již dodané modely stahovat. Možné však je také to, že chce Samsung skutečně přístroje jen kvalitně otestovat a dva telefony, které se zapálili při nabíjení jen zkrátka neprošly důkladným testem, který by tuto jejich funkci odhalil.

Samsung Note 7 fire

*Zdroj: cultofmac.commetro.co.uk

Dnes nejčtenější

.