Zavřít reklamu

MacBook Pro 2016 concept iconNový MacBook Pro se nezadržitelně blíží a letošní model bude opravdu zcela nový. Mělo by se jednat o nejzásadnější změnu, kterou tato notebooková řada dostane. Nové MacBooky Pro by měly být menší, lehčí a výkonnější než kdy jindy. Navíc dostanou horkou novinku, o které se v posledních měsících velice žhavě diskutuje. Jedná se o, mnohokrát zmiňovaný, OLED panel, který nahradí horní řadu funkčních kláves, a který uživateli umožní ještě lepší práci s celým zařízením. Přítomnost tohoto panelu teď navíc potvrdil kód z aplikace Pages, ve kterém je tato novinka přímo zmiňována.

V aplikaci na OLED panel odkázáno textem „Customize Function Row“. Toto indikuje způsob provedení, o kterém se spekuluje již delší dobu a to, že se obsah OLED panelu bude měnit v závislosti na tom, jakou aplikaci člověk momentálně používá. Takže například v Pages si budeme moci rychle nastavit základní předvolby při psaní textu. V případě Spotify pak půjde například o možnosti manipulace s přehrávačem, hlasitostí apod. Bude se tedy jednat o kompletně naprogramovatelný nástroj, a uživatelé si tak budou moci vybrat, co na něm chtějí zobrazit.

Přítomnost OLED panelu je tedy jasná, co ale jasné není, je jak toto řešení bude Apple nazývat. V neoficiálních dokumentech se hovoří o „Dynamic Function Row“, ale tento název pochází z interních kruhů. Marketingoví odborníci zcela jistě vymyslí chytlavější název. Nový MacBook Pro můžeme očekávat už tento podzim. Podle posledních informací by se měl na pultech obchodů objevit v říjnu, společně s aktualizovanými MacBooky Air a velkými iMacy. Zda-li nové Macy Apple představí už příští týden na Keynote, se ovšem stále neví.

macbook-pro-2016-dynamic-function-row-pages-app
Hajek MacBook Pro OLED 2

Zdroj: BGR

Dnes nejčtenější

.