Zavřít reklamu

new Instagram iconV polovině prázdnin se Instagram rozhodl, že se stane Snapchatem, a tak představil funkci Stories. Do té můžete nahrávat fotografie, které jsou starší méně jak 24 hodin a stejně dlouho se budou ukazovat i ostatním uživatelům. Problém je, že pokud se vám nějaká fotografie od vašeho kamaráda ve Stories zalíbila a chtěli byste si ji uložit, můžete udělat jen jedno jediné, a to pořídit snímek obrazovky. V takovém případě se vám ale fotografie uloží i s několika prvky nahoře a dole, což může někomu vadit.

Vývojář Alec Garcia se ale rozhodl tento problém vyřešit. Vytvořil totiž speciální rozšíření do prohlížeče Google Chrome, které nejenom že umožňuje prohlížet Stories i na počítači, což na instagram.com normálně není možné, ale navíc si můžete fotografie ze Stories stáhnout.

Jediné, co musíte udělat, je otevřít v Chromu na PC nebo Macu tento odkaz a stáhnout si rozšíření do prohlížeče přidat. Pak už jen stačí zavítat na stránku instagram.com a přihlásit se ke svému účtu. Hned na úvodní obrazovce uvidíte nahoře funkci Stories úplně stejně, jako v aplikaci na smartphonu. Když na některou ikonu kliknete, zobrazí se vám fotografie, mezi kterými můžete přepínat šipkami doprava a doleva, a když na nějakou fotografii (nebo i video) kliknete pravým tlačítkem myši, můžete si ji stáhnout.

Rozšíření tak odhaluje jednu z hlavních chyb Instagram Stories – fotografie se totiž ze severů po 24h nesmažou a pokud na ně někdo má URL, může je kdykoli s kýmkoli sdílet a prohlížet si je jak dlouho bude chtít.

Instagram Stories desktop
Instagram iPhone FB

Dnes nejčtenější

.