Zavřít reklamu

ipad-air1-iconiPad je geniální zařízení. Osobně se velice často setkávám s negativním názorem na tuto hračku od Applu, a to především od lidí, kteří ho nemají. Nedokáží si totiž představit, na co by ho měli používat. Ti co ho ale mají, jsou s ním většinou naprosto spokojeni. Je to naprosto geniální zařízení na prohlížení webu a multimédií. O hraní her ani nemluvě. Nyní se ovšem objevila další zajímavá aktivita, která se dá s iPadem dělat. Podle nové francouzské studie je totiž iPad naprosto skvělým protistresovým nástrojem. Zejména pak pro děti, kteří čekají na operaci.

Studie, která byla prezentována na Světovém kongresu anesteziologie v Hong Kongu vypovídá, že používání iPadu před operačním výkonem, dokáže téměř dokonale odbourat úzkost a paniku u dětských pacientů. Efektivita iPadů je prý porovnatelná s lékem, který se v těchto případech pacientům podává (Midazolam).

Experiment v rámci výzkumu sledoval, jak budou reagovat dětští pacienti na utlumování léky a hraním na iPadu. Podle výsledků si oba přístupy vedly stejně. Sestřičky a rodiče pacientů však vypověděli, že hraní na iPadu jim přišlo podstatně efektivnější. Hraní her 20 minut před zákrokem prý dokázalo odbourat stres z operace téměř kompletně. Vliv iPadů (a tabletů obecně) je tedy dle studie velice příznivý, jelikož se osvědčil stejně jako medikamenty, avšak organizmus do sebe nedostává zbytečné dávky tlumících látek.

ipadsedativechildren1

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.