Zavřít reklamu

microsoft_store-iconMicrosoft a Apple byli vždy velkými konkurenty. Pokud pomineme poměrně výživnou éru 80. a 90. let, a přesuneme se do dnešní doby, jednou z nejikoničtějších „šarvátek“ byly porovnávací videa, která Apple vydal v době vydání Windows Vista. Každý si na ně jistě vzpomíná, pokud ne, tak je najdete zde – Mac vs PC. Microsoft nyní začal prodávat jejich konvertibilní tablet Surface Pro 4 a potřeboval ho trochu ukázat a dostat produkt mezi lidi. Natočil tedy reklamní video, které se tak trochu vysmívá MacBooku Air. V poslední době se jedná již o několikáté podobné video ze stáje Microsoftu.

Podobné posměšky se objevily již ve videích s iPadem Pro, MacBookem Pro a OS X. V tom aktuálním Microsoft prezentuje Surface Pro 4 jako zařízení, které je pro uživatele to jediné správné. Žena na videu provádí s konvertibilním tabletem specifické úkony, o které se následně pokouší na MacBooku Air. Samozřejmě na něm nefungují a komentář v průběhu videa to nezapomene zmínit. MacBook Air hodnotí jako méně užitečný a přirovnává jeho užitečnost k čepičce pro kočky.

MacBook je proti Surfacu Pro 4 pomalejší, těžší a větší. Jeho displej není dotykový a zdaleka ne tak jemný. Nemá odepínací klávesnici a a nedá se mu kreslit na obrazovku. Vyznění videa je jasné, nekupujte si MacBooky Air, ale jděte do našeho Surface Pro 4! Konkrétně v případě modelu Air nemá smysl s Microsoftem rozporovat, jelikož se jedná o opravdu zastaralé zařízení. Nicméně pokud by Surface Pro 4 porovnali například s iPadem Pro (což mimochodem proběhlo a reklamu najdete zde), hned by se jednalo o férovější souboj (ačkoliv Microsoft tvrdí opak). Tak jako tak je ovšem konkurence potřeba a pomineme li neustálou potřebu Microsoftu se neustále srovnávat s Applem, třeba z tohoto konkurenčního boje něco vytěžíme my, uživatelé.

https://youtu.be/DUOttPF4UTo

Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.