Zavřít reklamu

Steve Wozniak iconOdstranění 3,5mm konektoru u nadcházejícího iPhonu 7 je jeden z nejkontroverznějších kroků, které kdy Apple pravděpodobně udělal. Nejen že tím naštvou miliony uživatelů, také však zboří (alespoň v ekosystému iPhonů) jeden z nejdéle trvajících konektorových standardů všech dob. Zástupci společnosti věří, že to v praxi nebude takový problém, jaký všichni malují na zeď. Naopak potenciální zákazníci z toho příliš nadšení nejsou. Teď své obavy vyjádřil také Steve Wozniak, který z toho zrovna dvakrát nadšený také není. Budoucnost konektivity však vidí, stejně jako Intel, v USB-C. 

Wozniak předpovídá, že se zaříznutí 3,5mm konektoru v nadcházejícím iPhonu 7 Applu ještě vymstí. Uživatelé prý budou naštváni a velké množství z nich to ovlivní pří výběru telefonu.  V časopisu The Australian Financial Review se objevil krátký rozhovor se spoluzakladatelem Applu a týkal se především hudby a jejího poslechu. Woz se zmiňoval o všech současných technologiích, skrze které je možné hudbu poslouchat.

Není velký zastánce Bluetooth a bezdrátových technologií obecně. Dle něj zní hudební produkce pouštěná přes Bluetooth příliš ploše a celkově tomuto řešení škodí omezená přenosová kapacita. Dále zmiňuje problém, před kterým budou stát všichni majitelé kvalitních sluchátek, které ovšem disponují klasickým 3,5mm konektorem. Málo kdo bude investovat do nových kusů, obzvlášť když jich bude ještě velice málo. Proto budou muset uživatelé sáhnout po redukcích, což je asi jeden z cílů, proč tento krok Apple vlastně dělá.

Wozniak se dále vyjadřuje velice pozitivně vůči konektoru USB-C, ve kterém vidí budoucnost. Když už se bude přecházet od analogu k digitálu, USB-C je jasným vítězem. Souhlasí tak s tím, jaký názor na to mají lidé z Intelu, kteří USB-C také tlačí dopředu. Apple si jde svou vlastní (proprietární) cestou ve formě Lightning konektoru. Jestli se jim to dlouhodobě vyplatí, je dnes velkou neznámou. První reakce však uvidíme za několik málo týdnů.

wozniak
iPhone 7 no jack wozniak FB

Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.