Zavřít reklamu

iPhone 8 curved OLED concept iconKaždý rok je to stejné. Apple v září představí nový iPhone, o kterém se během roku dozvíme takřka vše, tedy i to, jak přesně bude vypadat a jakmile jej Apple ukáže světu, už tu máme spekulace o dalším iPhonu. Jenže letos je tomu trochu jinak. O iPhonu 7 se sice začalo mluvit už pár týdnů po vydání iPhonu 6s, jenže jak se časem ukázalo, nová vlajková loď od Applu nebude zase tak zajímavá, a tak se během roku začaly objevovat spekulace již o dalším iPhonu, který má Apple představit až příští rok a měl by jej označit rovnou jako iPhone 8.

Možná se někteří z vás diví, jak už nyní můžeme něco vědět o iPhonu, který spatří světlo světa až za rok, a navíc když Apple ještě nepředstavil ani iPhone 7. Je to ale pochopitelné. Kalifornská společnost totiž vyvíjí své produkty s předstihem dopředu a jakmile se začíná vyrábět iPhone 7, už Jony Ive ve své laboratoři se svým týmem navrhují nový iPhone. A možná o něm přemýšlejí i několik let dopředu. Vždyť Apple je nejbohatší společnost na světě, která má vše pečlivě naplánované a poté dolaďuje jen detaily.

Jestli nás sledujete pravidelně, pak jistě víte, že iPhone 8 by měl být takřka celý ze skla respektive z OLED panelů. Ty by měly být na stranách zahnuté, tudíž se nabízí myšlenka, že by se měl telefon podobat vlajkovým lodím od Samsungu. To ale nemusí být tak úplně pravda, protože Apple prý pracuje na něčem odlišném a vše by měla fungovat jinak než u konkurence. Jak přesně se ale prozatím neví.

Kromě výše uvedeného by měl iPhone 8 nabídnout revoluční bezdrátové nabíjení na dlouhou vzdálenost, zabudované Touch ID v displeji a snad i displej přes celou přední část. Jedná se však prozatím skutečně jen o spekulace a je dost možné, že některé vychytávky si Apple nechá až na jeho nástupce, aby měl zákazníkům co nabídnout.

I tak už ale nyní máme představu, jak by takový iPhone 8 vyrobený kompletně ze skla mohl vypadat. Nějaké koncepty jsme vám již ukázaly, ale nyní tu máme něco opravdu povedeného. Koncept iPhonu 8, který můžete vidět níže, udělal jeden čtenář zahraničního magazínu MacRumors a při jeho navrhování se inspiroval doposud známými informacemi. Musíme uznat, že se koncept opravdu povedl, i když lehce připomíná Samsung Galaxy S7 Edge.

iPhone 8 curved OLED concept 1
iPhone 8 curved OLED concept 2

Dnes nejčtenější

.