Zavřít reklamu

iPhone 7S AMOLED OLED glass back iconPodle japonského webu Nikkei Apple plánuje příští rok představit hned tři nové iPhony, z nichž jeden by měl mít minimálně 5,5 palcový OLED displej, který bude zahnutý na obou stranách podobně, jako je displej u Samsung Galaxy S7 Edge. Zbylé dva modely by měly mít klasicky 4,7 a 5,5 palcové LCD displeje po vzoru iPhonu 6s a iPhonu 6s Plus, což potvrzují předchozí zprávy.

Zpráva z japonského webu Nikkei opakuje, že by hlavním dodavatelem OLED displejů by měl být Samsung, který by ale nemusel být schopný vyrobit tolik displejů pro iPhony a zároveň svou Galaxy řadu. Foxconn tuto příležitost využil a v uplynulém roce začal vyvíjet skleněné těla pro telefony a OLED displeje. Tím chce Foxconn dosáhnout toho, aby si Apple vybral před Samsungem jeho.

Mnoho spekulací uvádí, že Apple v roce 2017 začne místo LCD displejů používat displeje s technologií OLED, která je potřebná pro vytváření zahnutých displejů. Dalšími výhodami OLED technologie oproti LCD jsou zlepšený kontrast, rychlejší odezva, lepší pozorovací úhly a menší energetická náročnost.

iphonewraparounddisplay-800x511

Dnešní zpráva souhlasí s analytikem Ming-Chi Kuou, který tvrdí, že Apple v roce 2017 představí úplně nový iPhone se zahnutým 5,8 palcovým AMOLED displejem a skleněným tělem. Pokud se 5,8 palcový displej aplikuje na tělo 5,5 palcového iPhonu 6s Plus s tím, že displej bude mít na obou stranách o 7,25 milimetrů více displejové plochy, dokonale by mohl pokrýt obě strany.

iPhone Edge FB

Zdroj: macrumors

Dnes nejčtenější

.