Zavřít reklamu

ikona icon128-2x (2)Chtěli byste přidat nějaký widget do svého notifikačního centra v OS X a mít okamžitý přehled po vysunutí oznamovacího centra? Výborně, jelikož třeba si v dnešním článku někteří majitelé Maců a Macbooků vyberou zajímavý widget. Vývojáři vám umožní v některých aplikacích šikovně zobrazit specifické informace, které potřebujete. Mac App Store bohužel z několika důvodů není tak populární jako App Store, a tak v něm nenajdete obrovské množství aplikací, které widgety podporují. I tak jich ale několik existuje a my se na 11 takových podíváme.

MonthlyCal
MonthlyCal je užitečným widgetem pro každého, kdo má rád přehled o svém časovém rozvrhu. Jedná se o velmi fajnový, barevný měsíční kalendář. MonthlyCal podporuje gregoriánský kalendář a mnoho různých jazyků. Můžete si také vybrat podle vašeho vkusu z několika barevných schémat (růžová, modrá, zelená, žlutá a další). Aplikace umí integrovat systémový OS X kalendář.

[appbox appstore id935250717]

Monity
Monity je moderním widgetem, který se zaměřuje na monitorování systému OS X. Widget je umístěn v notifikačním centru v sekci ,,Dnes“ a kontroluje statistiky komponentů. Monitoruje systém (dobu zapnutí, procesy, využití CPU, průměrná zátěž CPU), využití disku, správu paměti (volná, alokovaná, nealokovaná apod.), síťovou aktivitu, využití baterie, monitoring teploty a nastavení otáček ventilátorů.

[appbox appstore id915542151]

Swift Note 2
Swift Note 2 je skvělou poznámkovou aplikací a widgetem pro OS X notifikační centrum. Umožňuje velmi rychlý přístup do vašich poznámek, neomezené vytváření poznámek a možnost změny barvy pozadí vašich poznámek. Aplikace vám umožní synchronizaci přes iCloud mezi Macem a iOS zařízeními.

[appbox appstore id1018390387]

Lyrical
Lyrical je praktickým widgetem umístěným v notifikačním centru (napsán ve Swift), který vám zobrazí text aktuálně přehrávající písně a také různé informace o skladbě (můžete vše také skrýt). Lyrical vám umožní mít kontrolu nad přehráváním písně. Upozorňujeme, že aplikace dokáže zobrazit text písně pouze v případě, že soubor obsahuje text písně, což můžete udělat prostřednictvím iTunes nebo využít aplikace třetích stran.

[appbox appstore id924743736]

Chronicle
Chronicle je užitečnou aplikací, která vám umožní mít přehled o vašich účtech. Díky této aplikaci se můžete přestat strachovat, že zapomenete něco zaplatit a budete mít klid v duši. Chronicle vás upozorní včas, že se blíží datum, kdy máte určitou platbu uskutečnit. Synchronizujte si obsah aplikace přes všechna vaše iOS zařízení a nikdy už nezapomenete na placení. Aplikace vám také umožní jednoduše zaplatit účty přes integrovaný či defaultní prohlížeč. Tato aplikace je dostupná i na iOS, a tak všechny položky šikovně synchronizuje přes iCloud. Chronicle také uchovává historii vašich plateb, takže kdykoliv budete potřebovat důkaz o vaší platbě, stačí si otevřít Chronicle. Widget Chronicle přidává do notifikačního centra všechny nadcházející položky.

[appbox appstore id402355593]

Countdowns
Countdowns, jak název napovídá, vám řekne, kolik času zbývá do vámi přidané události, což se může hodit. Aplikace je v základu zdarma, pro pokročilejší funkce je ale nutné si připlatit určitou částku. Můžete také synchronizovat svá data přes iCloud.

[appbox appstore id926707738]

DockPhone
S DockPhone si můžete nechat váš iPhone v kapse, jelikož vám tato aplikace umožní uskutečnit hovory přímo z vašeho Macu. Spusťte aplikaci, vytočte někoho a začněte mluvit skrze mikrofon.

[appbox appstore id933855184]

Wunderlist
Wunderlist asi není nutné představovat, je to jedna z nejoblíbenějších aplikací vůbec. Jde o vysoce kvalitní aplikaci, která vám pomůže se zaznamenáváním jakýchkoli poznámek, seznamů či projektů. Uživatelé si na OS X mohou přidat widget, který ukáže všechny úkoly pro dnešní den, a poté jej po jejich splnění mohou odznačit. Wunderlist je v základu zdarma, ale pro další nelimitované funkce si uživatel musí připlatit – buď 4,49 € měsíčně, anebo 44,99 € jednou za rok. Aplikace podporuje český i slovenský jazyk.

Recenze uživatele:
,,Dlouho jsem hledal nějaký vhodný nástroj na GTD (Getting things done od Allena Coana). Vyzkoušel jsem všechno možné – Evernote, Apple Reminders, Notability a další. Ale Wunderlist je podle mě nejlepší. Umí složky, listy, dílčí úkoly, poznámky, ve free verzi 5MB přílohu k úkolu a hashtagy. Vynikající spolupráce s iPhone. Nepodařilo se mi rozchodit Safari plug-in, ale asi byla chyba někde na mé straně. Shrnuto: vynikající, užitečná aplikace, která dobře funguje a skvěle vypadá!“

[appbox appstore id410628904]

Exchange Rates
Exchange Rates se po nainstalování přidá do OS X menu bar, a tak je vždy po ruce. Aplikace podporuje více než 160 světových měn a několik bitcoinových marketů. Už tedy nemusíte na Google zjišťovat kolik je dolar či euro, stačí částku napsat do Exchange Rates, která vám měnu překonvertuje.

[appbox appstore id718218603]

iStat Mini
V případě, že by vám nevyhovovala aplikace Monity, tak si můžete vyzkoušet iStat Mini, což je mini systém monitorující váš Mac. iStat Mini je kompaktní možností, jak mít pod dozorem CPU, paměť, využití disku a síťovou aktivitu. Jednoduše vysuňte oznamovací centrum, abyste se mohli mrknout na různé statistiky.

[appbox appstore id927292435]

Battery Monitor
Battery Monitor je šikovným nástrojem, který v moderním uživatelském rozhraní ukáže všechna možná data o baterii vašeho Macu. Vypočítá, kolik času zbývá do vybití, kolikrát jste váš Mac celkově nabili anebo vám řekne, jestli je vaše baterie v dobrém stavu. Widget všechny tyto zmíněné údaje podporuje a navíc toho umí daleko víc. Nejlepší na tom je, že aplikace Battery Monitor je zdarma, a tak by ve vašem Macu neměla chybět.

Recenze uživatele:
,,Perfektní aplikace pro sledování stavu baterie. Ukazuje pouze relevantní věci v minimalistickém designu, nic zbytečného a ukazuje přesně. Jsem maximálně spokojená, lepší app na baterii asi není.“

[appbox appstore id836505650]

Používáte jiné widgety na OS X? Pokud ano, tak se neváhejte podělit o zkušenosti s widgety s dalšími uživateli v komentářích.

Můžete si také přečíst: 7 zajímavých českých her pro váš iPhone a iPad.

Dnes nejčtenější

.