Zavřít reklamu

Red Bull Air Race 2
Pokud jste byli o víkendu v X-Bionic Sphere, pak jste po exibici pilotů z Red Bull Air Race skvěle naladěni na stáhnutí druhé generace iOS hry Red Bull Air Race. Ta samozřejmě vychází z celosvětové známých závodů Red bull Air Race, ve kterých nejlepší piloti světa předvádí své umění jen několik metrů nad zemí.

Druhé pokračování je dostupné jak jinak než zdarma na iOS a Android od konce minulého týdne a musím se přiznat, že samotné tiskovce která mi od Red Bullu přistála do mailu jsem nevěnoval příliš pozornosti a vzpoměl jsme si na ni právě až po exibici, kteoru jsme měl možnost vidět během uplynulého víkendu.

Skvěle naladěn jsem tedy stáhl Air Race 2 a zjistil, že hra nabízí oproti původní generaci několik novinek a vypadá skutečně skvěle. Grafika si sice nehraje na fotorealističnost typu Real Racing 3, ale rozhodně nikoho neurazí. Co mi trošku vadí je fakt, že je trošku víc kreslená než by musela být a tak občas vypadají letadla spíše jak z komiksu, než jako z reálného světa, ale to je celkovým pojetím hry a uznávám, že se někomu tato grafika naopak může líbit víc než ta, kterou nabízí například zmíněný Real Racing.

IMG_6659

Co rozhodně potěší fanoušky Red Bullu z ČR je fakt, že hrou vás provádí Martin Šonka, jediný český reprezentat v závodech Air Race. Ten vám hned na úvod vysvětlí, že jednotlivé závody vyžadují jednotlivé stroje, které si následně vylepšujete za peníze, které získáváte buď ze závodů nebo si je v rámci mikrotransakcí nakupujete za skutečné peníze. Hru jsem sice nedohrál, ale mám pocit, že pokud jste trpěliví a nebo hru hrajete tak jako já občas na toaletě, pak nemusíte utratit ani korunu.

IMG_6667

Jednotlivé díly v hangáru instalujete na letadlo a vylepšovat můžete v podstatě pět součástí vašeho stroje s tím, že jednotlivé díly je následně možné ještě upgradovat, vylepšeování je tedy dvojité. Nejprve nainstalujete jednotlivé díly a poté je ještě vylepšujete.

IMG_6664

Samotné závody se odehrávají na skutečných tratích, kde se létá a tak se podíváte například do sousedního Maďarska, kde možná někteří z vás na skutečných závodech nad vodní hladinou byli. V rámci ovládání letadla se staráte pouze o zrychlení, které probíhá pomocí takzvaného Oil Smoke, kdy letadlo krátkodobě zrychluje a o to, abyste proletěli co nejblíže pylonů, ale samozřejmě je netrefili. Samotnou ráhu letu neovládáte, ale vždy se jen v rámci nějakých možností vyhnete pilonu.

To sice může znít jako velmi jednoduché ovládání, ale na displeji telefonu si jinou možnost nedovedu upřímně představit. Hra nakonec působí zábavně a pokud ji budete hrát pár desítek minut denně hned tak vás neomrzí. Ovládání je jak pro děti tak i dospělé a pokud milujete Red Bull a celou tu show okolo, pak je pro vás hra doslova nutností! Co navíc potěší je photo mód, kde si můžete pořídit povedené obrázky svého letadla při jeho nízkých průletech.

IMG_6665

 

Dnes nejčtenější

.