Zavřít reklamu

Apple Store iconPodle rakouských novin derStandard je Apple blízko k dokončení smluv k otevření svého prvního Apple Storu u našich sousedů v Rakousku. První rakouský Apple Store by se měl nacházet na luxusní obchodní ulici Kärntner Straße ve Vídni. Noviny doslovně popisují Kärntner Straße jako magnet na na mezinárodní značky, které na ulici mají svou pobočku.

Apple podle derStandard přebírá stěžejní prostory obchodu módní značky Esprit, jejichž obchod se rozkládá na třech patrech. Esprit má prý problémy s levnějšími konkurenčními značkami a nyní reorganizuje svoji společnost. „derStandard se od realitních makléřů dozvěděl, že americká společnost vyrábějící počítače a iPhone Apple se brzy ve velkém stylu přesune do Kärntner Straße.“

budouci-apple-store-viden

Existovaly dlouhodobé spekulace, že se Apple chystá v rakouském hlavním městě, kde bydlí zhruba třetina obyvatel celé země, otevřít svůj obchod. Podle novin tyto spekulace nikam nevedly, ale dnešní zpráva mluví o tom, že nyní jsou už smlouvy z větší části dokončeny.

Vídeň je v průzkumech dlouhodobě zařazena mezi města s největší kvalitou života a je známa jako „město snů“ po práci psychoanalytika Sigmunda Freuda, který odtud pochází a zároveň jako „město hudby“ díky tomu, že bylo domovem pro mnoho slavných hudebníků, jakými jsou například Mozart, Beethoven nebo Strauss.

kartner-straße-viden-apple-store-fb

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.