Zavřít reklamu

MacBook Pro 2016 concept iconNový MacBook Pro by měl být za rohem a jeho výroba by tedy měla být v plném proudu. Všichni už máme jakousi představu o tom, jak bude nový model Pro vypadat. Úniky informací se objevují posledních několik měsíců a dát si dohromady jednoduchou skládačku není nic těžkého. S jistotou víme, že nový MacBook dostane multifunkční dotykový OLED panel a že bude ve všech ohledech menší a lehčí. V poslední době se také předpokládalo, že dostane nadcházející procesory Kaby Lake od Intelu. Dnes to však vypadá, že to tak nebude…

Pokud se tato zpráva potvrdí, bude to pro spoustu lidí nepochopitelný fail. Jak z hlediska designu produktu, tak z hlediska aktuálnosti moderních technologií. Nedávno jsme psali o tom, jak se zástupci Intelu, během konferenčního hovoru a skcionáři, zmiňují o tom, že na konci prázdnin začnou s rozesíláním prvních Kaby Lake procesorů svým partnerům. Na základě této zprávy se tak nějak očekávalo, že jedním z těchto partnerů bude také Apple, čímž by do svých nadcházejících zařízení dostal to nejlepší a nejnovější, co se aktuálně nachází (resp. bude nacházet) na trhu.

Na dnešní IDF (Intel Developer Forum) potvrdil CEO Intelu to, že už nějakou dobu posílají funkční čipy výrobcům, kteří je mohou osadit do svých nadcházejících zařízení. Podle uniklé roadmapy to ale vypadá, že první Kaby Lake procesory budou z té slabší výkonnostní kategorie, tedy čipy s TDP 4,5 a 15W. Což jsou procesory, které se používají spíše do tabletů a podobných produktů. 15W procesor ze série U se v novém MacBooku zcela jistě neobjeví. To zapřičinilo dohady o tom, zda-li Apple vůbec Kaby Lake využije.

intel-announced-new-skylake-lineup-for-desktop-processors-491069-2

Pokud by k tomu opravdu nedošlo, bylo by to obrovské faux pas jelikož by to znamenalo, že Apple do svého zbrusu nového produktu použije procesory, které jsou na trhu už dlouhý rok a půl. A v podstatě už v době vydání by se jednalo o zastaralý produkt. To nedává sebemenší smysl a všichni co nové modely MacBook Pro očekávají doufají, že se jedná o nepodloženou zprávu. Takovýto postup by totiž byla jedna velká ostuda. Rok a půl je v oblasti hardwaru velice dlouhá doba.

Výkonnější Kaby Lake procesory mají vyjít na přelomu roku 2016 a 2017, takže uvidíme, jak se s tím Apple popasuje – jaké procesory nakonec nový MacBook Pro dostane. Na IDF také proběhla základní demonstrace síly nových CPU. Jednak v bezchybném přehrávání a editování 4K videa a pak také v plynulém hraní hry Overwatch. Procesory Kaby Lake by měly být poslední zastávkou Intelu na 14nm výrobním procesu, a navazují tak na Broadwell a Skylake. Mají mimo jiné nabídnout nativní podporu Thunderbolt 3, USB 3.1 a DisplayPort 1.2. Samozřejmostí je pak zlepšení IPC a výkonu integrované grafiky.

intelidf-800x416
MacBook Pro 2016 vs 2015 koncept FB

Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.